Finală de vis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finală de vis
Finală de vis

Spre deosebire de ultima ediţie a Euro, turneul din 2008 are parte de un ultim act cu două forţe ale fotbalului, Germania şi Spania Spaniolii au câştigat un singur Campionat European, în

Spre deosebire de ultima ediţie a Euro, turneul din 2008 are parte de un ultim act cu două forţe ale fotbalului, Germania şi Spania

Spaniolii au câştigat un singur Campionat European, în 1964, în timp ce nemţii deţin recordul, cu trei trofee Euro (1972, 1980 şi 1996).

Mâine seară, de la ora 21.45, pe stadionul Ernst Happel din Viena, Spania şi Germania vor juca cu trofeul pe masă.

Marele absent al finalei este David Villa, cel care s-a accidentat în semifinala cu Rusia şi care astfel ar putea rata şi titlul de golgheter în detrimentul germanului Lukas Podolski.

În altă ordine de idei, cancelarul german Angela Merkel, regele Juan Carlos şi premierul spaniol Jose Luis Zapatero vor fi prezenţi la finala de mâine.

Minge specială pentru finală

O minge specială, numită "Europass Gloria", va fi utilizată la finala Euro 2008. Cele 30 de mingi utilizate pentru finală vor avea un aspect argintiu şi vor avea înscrise numele celor două finaliste, cu data şi locul ultimului meci.

La primele 30 de meciuri de la Euro 2008, echipele au folosit mingi în culorile alb şi negru. În plus, tot la finală vor fi celebrate cele 16 echipe participante la Euro.

În timpul spectacolului, cele 16 echipe vor fi reprezentate de păpuşi înalte de 2,5 m, escortate de suporteri.
Imnul oficial al turneului (Can you hear me?), interpretat de spaniolul Enrique Iglesias, va închide ceremonia, regizată de francezul Martin Arnaud.

Codrea îi vede pe nemţi campioni

Internaţionalul român Paul Codrea a declarat că Germania porneşte ca favorită la câştigarea Campionatului European, deoarece este o echipă mai riguroasă şi mai disciplinată decât Spania. "Şi Germania, şi Spania meritau să ajungă în finală.

Germania este o echipă de mare experienţă, o obişnuită a turneelor finale, unde mai mereu face o figură frumoasă. Spania e o echipă valoroasă, care are o generaţie cu jucători tineri ce joacă la Real, Valencia, Bercelona şi care au ajuns la o omogenitate foarte ridicată.

Spania joacă un fotbal mai spectaculos, dar rigoarea şi disciplina nemţilor mă fac să cred că Germania este favorită la câştigarea trofeului", a spus jucătorul lui AC Siena.

Este timpul ca Spania să câştige Campionatul European. Cred că suntem cei mai buni, deşi o să fie greu.
Luis Aragones,
selecţioner Spania

Spaniolii sunt foarte buni din punct de vedere tehnic. Întâlnim o echipă cu adevărat imprevizibilă.
Joachim Low, selecţioner Germania

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite