Finala Ligii Europei, la Bucureşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul Stadion Naţional din Bucureşti va găzdui, pe 9 mai 2012, finala Ligii Europei (actuala Cupa UEFA). Promisiunea făcută şefului FRF, Mircea Sandu, de către preşedintele UEFA, Michel

Viitorul Stadion Naţional din Bucureşti va găzdui, pe 9 mai 2012, finala Ligii Europei (actuala Cupa UEFA). Promisiunea făcută şefului FRF, Mircea Sandu, de către preşedintele UEFA, Michel Platini, s-a concretizat ieri-seară.

Comitetul Executiv al forului european, întrunit la Nyon, a votat în unanimitate pentru finala de la Bucureşti.

Chiar dacă lucrările de construcţie se află la nivelul fundaţiei, încrederea acordată federaţiei române de către UEFA a făcut ca Stadionul Naţional să întreacă arene ultramoderne precum „Auf Schalke” - Gelsenkirchen (Germania), „Lansdowne Road” - Dublin (Irlanda), „Emirates” - Londra (Anglia) şi Montjuic - Barcelona (Spania).

Mircea Sandu a comentat succesul înregistrat la Nyon: „Eforturile noastre au fost încununate de succes. A fost o decizie în unanimitate a comitetului executiv.

Este un eveniment din care toată lumea va avea de câştigat, şi din punctul de vedere al imaginii, şi din cel financiar”. Noua arenă, estimată la 120 de milioane de euro,  va fi gata cel mai probabil în toamna anului viitor.

Lupescu: „Votul UEFA ne obligă”

Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, a spus că fotbalul va duce Bucureştiul şi România în centrul atenţiei întregii Europe.

Votul de azi al UEFA înseamnă nu numai un vot dat credibilităţii pe care Federaţia Română de Fotbal o are în structurile fotbalistice europene, ci şi o victorie a fotbalului românesc, a Bucureştiului şi, nu în ultimul rând, a României.

Peste trei ani, datorită fotbalului, Bucureştiul se va afla în centrul atenţiei europene. Dar în egală măsură şi pe bună dreptate, votul UEFA ne obligă.

Credibilitatea la care mă refeream va trebui confirmată printr-o organizare fără cusur a unui eveniment de o asemenea anvergură”, a declarat oficialul FRF. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite