Final de drum pentru Il Luce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Eliminat din Liga Europa, Mircea Lucescu se va despărţi de Şahtior cel mai probabil în această vară. La finalul sezonului se vor împlini şase ani de când Mircea Lucescu a aterizat la Doneţk, iar antrenorul român ia în calcul despărţirea de Şahtior Doneţk.

Eliminând pe Şahtior şi calificându-se în optimile Ligii Europa, Fulham a reuşit o performanţă unică în istoria de 131 de ani a clubului. Remiza de la Doneţk, scor 1-1, care a dus la eliminarea echipei lui Ahmetov a fost digerată greu de „mineri", care rămân acum cu un singur obiectiv, cucerirea titlului (Dinamo Kiev are două puncte în faţă şi un meci mai puţin disputat). Chiar şi aşa, Mircea Lucescu ar putea pleca de la Doneţk la finalul sezonului.

„Nu pot să vorbesc acum, vorbim la vară despre viitorul meu...", a răspuns „creatorul" Şahtiorului la o întrebare legată de o ofertă de la naţionala Rusiei. Il Luce ar prefera în acest moment să antreneze o echipă naţională şi din cauza stării sale de sănătate. La o selecţionată, meciurile ar fi mai puţine şi, implicit, şi stresul e mai mic.

S-a luat de Raţ şi de arbitri

Revenind la partida de la Doneţk, Mircea Lucescu a acuzat ghinionul şi arbitrajul. „Erau trei norvegieni la Fulham, iar arbitrii au fost tot din Norvegia. Când i-am văzut cum se pupau înainte de meci, mi-am dat seama că o să fim măcar cinci la sută dezavantajaţi", a spus Lucescu după meci.

Singurul jucător al său pe care l-a criticat a fost chiar românul Răzvan Raţ. „De la el pleacă întotdeauna aceste faulturi. De trei zile l-am tot rugat să nu aibă atacuri necontrolate şi să nu pună mîna pe jucător. Un adversar inteligent ştie cum să cadă. Zamora l-a provocat, obţinând lovituri libere şi la Doneţk, şi în tur", a punctat Lucescu.

„Am avut un penalty"

Răzvan Raţ a comentat la rândul său eliminarea, considerând că arbitrii norvegieni au greşit în defavoarea echipei sale. „Poate e mult spus că arbitrajul a hotărât soarta acestei calificări, însă am văzut că golul marcat de Fulham a fost precedat de o lovitura liberă inexistentă. Mai mult decât atât, spre finalul meciului, nu am primit un penalty în momentul în care Jadson a şutat spre poarta goală, însă mingea a atins mâna unui fundaş englez", a spus Raţ.

,
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite