Filmul fără happy-end al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Tricolorii" au plecat la turneul final al Euro 2008 dornici să pună în scenă o poveste de succes, dar au trăit un soi de horror De la anunţarea lotului până la întoarcerea în

"Tricolorii" au plecat la turneul final al Euro 2008 dornici să pună în scenă o poveste de succes, dar au trăit un soi de horror

De la anunţarea lotului până la întoarcerea în România, oamenii lui Piţurcă au trecut de la teamă şi speranţă la extaz şi, mai rapid decât şi-ar fi dorit, la agonie.

Episoadele participării României la Euro s-au succedat cu o repeziciune ameţitoare pentru români, care nu-şi mai văzuseră naţionala la un turneu final din 2000. Încă de la început, aventura elveţiană a avut accente de dramă.

Omul lui Ajax, Ogăraru, golgheterul Ligii 1, Dănciulescu, şi decarul campioanei, Trică, au fost lăsaţi acasă, decizii care l-au transformat din nou pe selecţionerul Piţurcă în erou negativ. Au urmat accidentări şi, chiar înainte de debutul la Euro, "Briliantul" cu care voia să defileze România a primit două lovituri grele. Iar asta s-a văzut chiar când acţiunea ne-a ţinut pe toţi cu sufletul la gură.

Am fost ajutaţi din culise

România a avut parte de culise impecabile la Euro 2008. Mai mult ca niciodată, UEFA a părut gata să ne întindă o mână, însă mâna forului la care Mircea Sandu are un cuvânt greu de spus n-a putut să bage mingea-n poartă pentru ai noştri.

În timp ce românii din teren jucau roluri curios gândite, cei care ar fi trebuit să joace în mod normal în roluri secundare au ieşit în lumina reflectoarelor. Românii din tribună, veniţi din toate colţurile Europei, au fost ceva mai ofensivi decât românii din teren, ba au şi câştigat câteva meciuri.

Pentru România, filmul la Euro 2008 nu a avut parte de un final, ci s-a rupt. Golul lui Huntelaar şi meciul mare făcut de italieni cu Franţa au făcut ca totul să piară rapid din faţa ochilor. A rămas însă loc de o continuare, unde sperăm să vedem şi alţi actori.

"Îmi pare rău că nu am putut face mai mult.Am fost aproape de o calificare istorică."

Bogdan Lobonţ,
portar România

"Românii au arătat puţine lucruri la Euro 2008, dar vor uita cu greu penalty-ul lui Mutu."

France Presse,
agenţie franceză

"Cred că am obţinut o performanţă foarte bună, într-o grupă cu echipe formidabile.

Victor Piţurcă,
selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite