Fiesta în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la est la vest, oraşele Doneţk, Manchester, Milano şi Dortmund au fost în sărbătoare. Chefurile au fost udate din belşug cu bere, mai ales la Dortmund, dar n-au lipsit nici vedetele din lumea showbizului, precum Rihanna sau Milla Jovovich. Nici Michael Jackson n-a fost uitat.

Finalul săptămânii trecute a fost plin de evenimente fericite în multe campionate de fotbal din Europa. Pe lângă succesele previzibile înregistrate de FC Barcelona, AC Milan, Borusia Dortmund sau Şahtior Doneţk, oraşul Manches­ter a intrat în istorie: pentru prima dată, United şi City au câştigat în aceeaşi zi două trofee diferite.

Rihanna şi Milla Jovovich, „acasă" la Lucescu

Rihanna a încins atmosfera pe „Donbass Arena“  Foto: shaktar.com



Cu titlul în buzunar şi în aşteptarea finalei de Cupă de la 25 mai, ucrainenii de la Şahtior Doneţk au sărbătorit sâmbătă seară 75 de ani de la înfiinţarea clubului. La aşa echipă, aşa invitaţi! Actriţa şi cântăreaţa americană Milla Jovovich a dat startul fiestei cântând „La Mulţi Ani!" în limba rusă şi suflând simbolic în lumănările unui tort artificial uriaş.

A urmat Rihanna, care a făcut spectacol cu hiturile sale, show-ul fiind completat de focuri de artificii şi demonstraţii de dans. Mircea Lucescu a fost şi el în prim-plan, elogiat de patronul său, Rinat Ahmetov, în faţa unui stadion umplut până la refuz de 51.000 de suporteri. „Lucescu este aici de şapte ani, timp în care a câştigat de cinci ori campionatul, de două ori Cupa Ucrainei, de trei ori Supercupa, o dată Cupa UEFA, ajungând şi în sferturile Ligii Campionilor. Mister, mulţumim!", a declarat miliardarul ucrainean. De la festivităţile de la Doneţk n-a lipsit nici preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, originar din această regiune industrială.

Michael Jackson  „joacă" la AC Milan

image

După meciul împotriva celor de la Cagliari a început fiesta   Foto: AFP



Deja campioni, „diavolii" de la AC Milan au folosit ultimul meci pe teren propriu din acest sezon (4-1 cu Cagliari) pentru a sărbători alături de fani. Momentul de apogeu al spectacolului de pe Stadionul „San Siro" i-a aparţinut internaţionalului german de origine ghaneză Kevin-Prince Boateng.

Aşa cum a promis în cazul câştigării titlului, acesta a dansat pe ritmurile regretatului Michael Jackson. Pe o scenă improvizată, înconjurat de coechipieri şi suporteri în delir, Boateng a apărut într-un costum similar cu cel al legendarului cântăreţ, executând chiar şi celebrul „Moonwalk" pe melodia „Billy Jean". Mijlocaşul lui AC Milan a încheiat ca un adevărat show-man, aruncându-şi pălăria şi sacoul în public.

Pentru fanii italieni care l-au ratat pe Boateng, petrecerea a continuat toată noaptea de sâmbătă în Piaţa Domului din Milano, unde campionii din Serie A au apărut într-un autocar descoperit.

Borussia nu se mai satură de bere

image

Jurgen Klopp, sub un duş rece cu bere  Foto: Reuters



Pentru meciul cu Frankfurt din ultima etapă a Bundesligii, Borussia Dortmund primise în urmă cu o lună peste 400.000 de cereri de bilete. Deşi titlul în Bundesliga a fost câştigat matematic în urmă cu două etape, 80.000 de fani ai galben-negrilor au avut parte de o nouă petrecere pe arena „Iduna Park". După o nouă victorie (3-1 cu Frankfurt), spectatorii au invadat terenul, au rupt atât plasele porţilor, cât şi bucăţi din gazon şi i-au „sufocat" pe cei care au adus al şaptelea titlu din istoria clubului.

image

Dragostea pentru Borussia n-are limită de vârstă   Foto: Reuters



La conferinţa de presă, tehnicianul Jurgen Klopp a avut şi el parte de un moment special, trezindu-se cu câteva halbe de bere turnate direct în cap. „N-am cum să fiu supărat, trebuie să ne bucurăm aşa cum trebuie pentru acest trofeu", a reacţionat Klopp.

Manchester, „Unitate" între „Cetăţeni"

image

City, la primul trofeu după 35 de ani de „secetă“   Foto: Reuters



Premieră pentru oraşul Manchester. Niciodată în istorie nu s-a întâmplat ca United şi City să câştige în aceeaşi zi două trofee diferite. Sâmbătă, „diavolii roşii" s-au încoronat campioni pentru a 19-a oară, depăşindu-i pe rivalii de la Liverpool (18 titluri) şi devenind cea mai titrată echipă din fotbalul britanic.

Peste numai câteva ore, Manchester-ul s-a mai bucurat o dată, de această dată pentru City, „albaştrii" cucerind Cupa Angliei, primul trofeu după o pauză de 35 de ani. Vedetele „cetăţenilor" şi antrenorul Mancini au promis că acesta nu e decât primul pas din noua eră creată pe banii şeicilor arabi. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite