Fierbe Spania!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo
Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo

Cu 13 etape înainte de final, Barcelona şi Real Madrid sunt la egalitate de puncte într-o cursă infernală spre titlu în Primera Division. „Galacticii“ au câştigat în faţa Sevillei, 3-2 pe „Bernabeu“, şi au reuşit să profite de semieşecul „extratereştrilor“ la Almeria, unde Messi şi compania au remizat, 2-2.

„Morişca" de pase a Barcelonei a început să scârţâie! „Pep-teamul" s-a împiedicat la Almeria, ocupanta unui ghinionist - pentru catalani - loc 13 în clasament.

Gazdele au condus de două ori pe tabelă, pentru ca argentinianul Messi să egaleze în primă instanţă, şi să aducă până la urmă un punct mare pentru echipa sa. Mare pentru că la Madrid, unde Sevilla venea sub „umbrela" unei victorii cu 2-1 în tur, Cristiano Ronaldo şi compania au reaprins lupta pentru titlu în Spania.

Program mai uşor pentru Real

Condus dramatic, cu 2-0 la pauză, Realul a revenit spectaculos în joc în partea a doua. Eroii serii de pe „Bernabeu"? Guti şi Van der Vaart, trimişi în teren „la pachet" de Pellegrini în minutul 54. Dacă spaniolul a avut marele merit de a „lumina" atacul madrilenilor, olandezul a pasat decisiv la golul doi marcat de Ramos şi a adus în cont trei puncte printr-un gol „de aur" în minutele de prelungire.

Aşadar, ultimele 13 etape se anunţă „incendiare" în Spania! Asta pentru că Real beneficiază de un program mai lejer, singurele hopuri majore, pe lângă „şocul" de pe „Bernabeu" cu Barcelona, părând a fi întâlnirile cu Atletico Madrid şi Valencia, pe care Ronaldo şi compania le joacă însă tot „acasă".

Guardiola, suspendat două etape

În schimb, Barca va întâlni Valencia etapa următoare, după care, din etapa 31, urmează „tripla" decisivă cu Real, Deportivo şi Espanyol. În plus, catalanii se deplasează în penultima etapă la Sevilla. Şi ca totul să fie şi mai bine pentru Real, Guardi­ola nu va sta pe bancă următoarele două etape, fiind eliminat pentru proteste la Almeria. Oricum, un lucru este cert: avem parte de un final exploziv de campionat în Spania.

Spania
Barcelona
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite