Fiul lui Alex Ferguson, antrenor la Preston

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darren speră să-i calce pe urme lui Sir Alex
Darren speră să-i calce pe urme lui Sir Alex

Darren Ferguson, fiul antrenorului echipei Manchester United, Alex Ferguson, a fost numit miercuri la conducerea echipei engleze de divizia a 2-a Preston North, a anunţat clubul.

În vârstă de 37 ani şi considerat ca un antrenor britanic în devenire, după ce a fost un fotbalist modest, Darren Ferguson a părăsit în noiembrie clubul din Peterborough, pe care l-a promovat în divizia a 2-a la debutul carierei sale de antrenor.

Club istoric al fotbalului englez, Preston North End ocupă în acest moment locul 16 în clasamentul diviziei a 2-a.

Antrenează de doi ani

Darren Ferguson, un fost fotbalist modest al lui Wolverhampton, Manchester Utd sau Sparta Rotterdam speră să-i calce pe urme ca antrenor, tatălui său, celebrul Sir Alex Ferguson.

Darren Ferguson

Nâscut la Glasgow, Darren şi-a început cariera de jucător la juniorii lui Manchester United. El a debutat la formaţia „diavolilor” sub comanda tatălui său, la doar 18 ani. După patru sezoane în care a fost coleg cu Cantona şi Ryan Giggs, tatăl său a decis să-i pună o vorbă bună la Wolverhampton, dându-şi seama că United este o pălărie prea mare pentru el. A trecut şi pe la Sparta Roterdam sau Wrexham, pentru ca să-şi încheie cariera de fotbalist profesionist la 35 de ani, la Peterborough United.

Conducerea clubului i-a propus însă un nou contract, de această dată ca antrenor. El a preluat echipa la 21 ianuarie 2007 şi a condus-o până în noiembrie 2009. Acum pleacă pe un alt drum cu Preston.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite