De la Mister la Sir: Dinu, ca Ferguson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Badea i-a acordat „Procurorului“ puteri depline, comparabile cu cele ale managerului lui Manchester United. Dinamo se metamorfozează de la o zi la alta! Dacă luni Rednic a fost reconfirmat în funcţie, ieri „Puriul“ şi-a prezentat demisia, pentru că nu putea să colaboreze cu Dinu.

Mai citiţi şi:

FOTBAL: Borcea nu se retrage deocamdată de la Dinamo
FOTBAL: Dario Bonetti este noul antrenor al lui Dinamo. Rednic a renunţat
Rednic joacă tare: rămâne, dar cu alţi fotbalişti


Noapte albă, luni spre marţi, la Dinamo. Pe scurt, Mircea Rednic şi-a dat demisia, Cornel Dinu a fost numit în funcţia de manager sportiv, iar Borcea a rămas cu mai puţine atribuţi. Cum au decurs ostilităţile în detaliu? După ce luni, la prânz, Rednic a avut o întrevedere cu Badea pentru a continua la Dinamo, tot în aceeaşi zi, spre seară, a urmat marea şedinţă.

Aici a venit şi şocul pentru „Puriul”. Badea i-a transmis că trebuie să colaboreze cu inamicul său, „Mister”, în calitatea acestuia de director tehnic! Rednic a zis „sub nicio formă”, Badea a plusat: „Asta e condiţia mea”, iar antrenorul de 47 de ani a renunţat. Punct ochit, punct lovit pentru preşedintele Consiliului de Administraţie care s-a ajutat de Dinu pentru a scăpa de Rednic. Iar, cum „Procurorul” şi-a jucat rolul, a şi fost răsplătit.

Cum? Cu o promovare în funcţia de manager sportiv, cu puteri depline de a numi antrenorul şi de a se ocupa de transferuri. „Vreau să fii la Dinamo, cum e Alex Ferguson la Manchester United. Să te ocupi de tot ce înseamnă echipă”, i-a transmis Badea lui Dinu. Această numire s-a lăsat cu „urmări” asupra lui Borcea. Acesta va rămâne în postul de preşedinte executiv, dar cu îndatoriri limitate, strict de ordin administrativ, fără vreo implicare în viaţa echipei. 

Turcu a plecat, acţiunile îi vor fi cesionate

Pe lângă promovarea lui Dinu şi limitarea prerogativelor lui Borcea, Badea a aprobat şi plecarea lui Turcu din acţionariat. „Domnul Turcu mi-a comunicat decizia de a se retrage şi de a cesiona acţiunile. Pentru aceste acţiuni vor subscrie investitorii din prezent”, a spus Badea. În schimbul acţiunilor sale, Turcu pretinde 1,5 milioane de euro şi drepturile federative asupra lui Zicu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite