Fener dă şapte milioane de euro pentru Mutu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul din Istanbul va începe astăzi negocierile cu Fiorentina privind transferul atacantului român. Următoarele zece zile sunt decisive pentru viitorul fotbalistic al „Briliantului“, fără drept de joc până la data de 29 octombrie.

Despre faptul că Fiorentina este dispusă să renunţe la serviciile lui Mutu în cazul unei oferte avantajoase se ştia de mult timp.

Până acum lipsea doar interesul concret al vreunui club pentru un jucător ieşit din circuit la începutul anului şi suspendat până la finalul lunii octombrie.

„Fenerbahçe e gata să facă primii paşi oficiali pentru cumpărarea lui Mutu. Marţi (n.r. - azi) e aşteptat un contact direct cu Pantaleo Corvino, directorul sportiv al lui Fiorentina", au scris, ieri, italienii de la calciomercato.com.

Turcii văd mutarea ca pe o lovitură de imagine

Mai mult, au apărut şi detalii privind aspectele financiare ale afacerii. Este vorba despre o ofertă de şapte milioane de euro şi un contract pentru trei sezoane.

Conform aceleiaşi surse, preşedintele turcilor, Aziz Yildirim, nu e deranjat deloc de suspendarea jucătorului pentru dopaj, venirea lui Mutu fiind considerată pe malul Bosforului o achiziţie inspirată pe plan sportiv, dar şi o importantă lovitură de imagine.

Discuţiile privind echipa la care va juca Adi Mutu în sezonul viitor au fost confirmate şi de impresarul Ioan Becali.

„Cluburile care îl vor pe Adrian trebuie să vină cu o propunere concretă în următoarele zece zile. Dacă în această perioadă nu se va întâmpla nimic, atunci voi merge la Florenţa împreună cu fratele meu pentru o discuţie cu Mihajlovici şi cu Corvino", a declarat Becali, care nu exclude astfel posibilitatea ca Mutu să continue în tricoul „viola". „Adrian are doar 31 de ani şi cred că poate să mai joace în Europa.

Cere 4.000.000 € salariu ca să joace la arabi

Despre pistele arabe? Doar în cazul unui salariu de peste patru milioane de euro!", a adăugat Giovani, comentând zvonurile privind interesul lui Al-Ahli Dubai, echipa care l-a achiziţionat, săptămâna trecută, pe italianul Fabio Cannavaro.

Au o slăbiciune pentru atacanţii români

Dacă va ajunge la Fenerbahçe, Adrian Mutu va deveni al şaselea român care va îmbrăca tricoul formaţiei din Istanbul. Portarul Ilie Datcu (1969 - 1974), fundaşul Ion Nunweiler (1968 - 1970) şi atacanţii Mircea Sasu (1970 - 1971), Sabin Ilie (1997) şi Viorel Moldovan (foto, 1998 - 2000) au fost cei care au evoluat de-a lungul anilor pentru „Canarii".

Dintre toţi, cel mai mare succes l-a avut „Moldo-gol", cel care a punctat de 33 de ori în 53 de partide pentru Fener şi a devenit idolul suporterilor turci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite