Federaţia turcă interzice echipei Fenerbahce participarea în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UEFA a cerut Federaţiei Turce de Fotbal să interzică echipei Fenerbahce participarea în Liga Campionilor, având în vedere suspiciunile ce planează asupra campioanei în ancheta meciurilor trucate.

"Într-o adresă trimisă federaţiei turce pe data de 23 august, UEFA a susţinut că Fenerbahce trebuie să se retragă din Liga Campionilor sau federaţia să decisă excluderea echipei din această competiţie. Dacă nu ar fi fost aleasă una dintre cele două variante, UEFA urma să deschisă o anchetă proprie şi ar fi sancţionat Federaţia de Fotbal din Turcia. Gruparea Fenerbahce a refuzat să se retragă, astfel că, pentru a evita sancţiuni din partea UEFA, FTT a decis să-i interzică formaţiei să participe în Liga Campionilor", se arată în comunicatul dat publicităţii de forul turc miercuri.

Gruparea Fenerbahce Istanbul a anunţat că va recurge "la orice drept legal" împotriva UEFA şi Federaţiei de Fotbal din Turcia.

UEFA a anunţat că în locul lui Fenerbahce, în Liga Campionilor va juca un alt club turc, Trabzonspor.

Clubul Fenerbahce şi preşedintele său, Aziz Yıldırım, sunt suspecte de afaceri cu meciuri trucate, în care gruparea din Istanbul a câştigat, în sezonul 2011-2012, titlul de campioană la golaveraj în faţa formaţiei Tranzonspor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite