„Febleţea“ lui Luce a dus Brazilia în finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leandro Damiao (dreapta)  este noul om de gol al Braziliei
Leandro Damiao (dreapta) este noul om de gol al Braziliei

Leandro Damiao, atacantul pentru care Şahtior a oferit 40 de milioane de euro, a punctat de două ori în semifinala contra Coreei de Sud şi a trimis selecţionata „cariocas“ în ultimul act al competiţiei.

Brazilia pare acum mai aproape ca oricând de câştigarea titlului olimpic, singurul care lipseşte din palmaresul celei mai galonate naţionale din lume. Echipa lui Mano Menezes a triumfat în semifinala contra Coreei de Sud, pe care a învins-o cu 3-0, şi va întâlni în finală Mexicul, calificată după ce a bătut Japonia cu 3-1.

Eroul brazilienilor a fost marţi noaptea Leandro Damiao, atacantul de 23 de ani al lui International Porto Alegre, autor al unei „duble". Leandro este fotbalistul care l-a impresionat anul trecut atât de mult pe Mircea Lucescu încât antrenorul lui Şahtior Doneţk  şi-a convins patronul să înainteze o ofertă de 40 de milioane de euro clubului brazilian. Conducerea lui Internacional a refuzat însă propunerea ucrainenilor, procedând la fel şi în cazul ofertelor făcute de AC Milan, Inter, Tottenham şi Chelsea.

Secretul brazilienilor: abstinenţa sexuală

Unul dintre motivele pentru care brazilienii zburdă pe teren este lipsa tentaţiilor sexuale, pe perioada JO. Selecţionerul „cariocas" n-a fost de acord ca echipa lui să stea în satul olimpic, ci a preferat o zonă izolată, la 40 de kilometri de Londra, într-o pădure. Menezes, care a construit o echipă ce va reprezenta Brazilia şi la CM din 2014, s-a temut ca vedetele lui, extrem de vânate, să nu cadă pradă avansurilor sportivelor din alte ţări, ştiut fiind că în satul olimpic se petrec tot felul de nebunii între participanţi. Brazilienii mai au de suportat doar trei zile regimul cazon, după finala de sâmbătă (ora 17.00 - TVR 1) putând să se distreze în voie. 

6 goluri a marcat Leandro Damiao la Olimpiada de la Londra, fiind golgheterul competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite