Favoriţii nu pot să bată pe nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilia, Argentina şi Uruguay, echipele cel mai bine cotate ale turneului, au jucat până acum şase partide, făcând tot atâtea rezultate de egalitate. Înaintea ultimelor meciuri din faza grupelor, cei trei granzi sud-americani tremură pentru calificarea în sferturile de finală.

Brazilia, Argentina şi Uruguay şi-au adus la Copa America tot ce au mai bun în acest moment în materie de fotbal. Aproape un miliard de euro valorează împreună loturile celor trei naţionale, în timp ce restul de nouă echipe înscrise la start strâng puţin peste 500 de milioane de euro.

Cu toate acestea, trio-ul braziliano-argentiniano-uruguayan a reuşit punctaj maxim, dar la egaluri. Şase remize din tot atâtea meciuri este o „performanţă" nemaiîntâlnită în istoria Copei America, cea mai veche competiţie continentală din lume. Dacă vor continua pe această linie, Messi, Neymar, Cavani şi colegii lor riscă să intre mai repede în vacanţă. Îi poate ajuta doar sistemul de desfăşurare, care elimină în primă fază doar patru din cele 12 formaţii.

Brazilienii cer răbdare

Scăpaţi ca prin minune de un eşec cu Paraguay (Fred a egalat la 2 în minutul 89), brazilienii continuă să creadă că totul e în grafic. „Dacă ne ajută Dumnezeu, ne vom califica. Cu Ecuador va fi mai bine", a punctat vedeta Neymar pe pagina sa de Twitter.

„Ştiu că aşteptările de la noi sunt mari, dar le cer suporterilor puţină răbdare", a afirmat în schimb selecţionerul Mano Menezes, căruia nu i-au ieşit nici de această dată socotelile tactice: Robinho a fost lăsat rezervă şi înlocuit de Jadson. Jucătorul lui Mircea Lucescu la Şahtior a deschis scorul, dar apoi s-a scufundat în neputinţa generală a coechipierilor săi din atac. În aceste condiţii, brazilienii din tribune şi-au huiduit încă o dată favoriţii şi au strigat numele lui Kaka, absent la acest turneu final.

Argentina, „finală" cu Costa Rica

Pentru Leo Messi şi compania a venit ziua cea mare. La noapte în România, Argentina ar putea spune adio turneului pe care-l organizează în cazul în care nu va reuşi, în sfârşit, să câştige. Ar fi o imensă tragedie, mai ales că adversară va fi o naţională secundă a statului Costa Rica, una în care media de vârstă e undeva la 21 de ani.

Presat de o întreagă naţiune, selecţionerul Batista va face modificări substanţiale în primul 11, de unde vor dispărea Tevez, Lavezzi, Cambiasso şi Banega. Şi sistemul de joc va fi schimbat, din 4-3-3 într-un ultraofensiv 4-2-1-3, cu Messi în spatele trio-ului Agüero - Higuain - Di Maria.

Egalurile ruşinii

Argentina - Bolivia 1-1
Argentina - Columbia 0-0
Brazilia - Venezuela 0-0
Brazilia - Paraguay 2-2
Uruguay - Chile 1-1
Uruguay - Peru 1-1

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite