Fascinat de Lucescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuvintele dulci pe care i le-a adresat antrenorul Barcelonei, Pep Guardiola, l-au făcut pe tehnicianul român să depăşească mai uşor eliminarea din Ligă. Mircea Lucescu a fost sufocat de laude după ce i-a dus pe „minerii“ de la Şahtior printre cele mai bune opt echipe ale Europei..

Se întâmplă rar ca Pep Guardiola să vorbească atât de frumos despre ceilalţi antrenori cu care se întâlneşte. De obicei, catalanul acuză „betonarea" în defensivă a adversarilor, iar Şahtior a evitat să facă acest lucru în dubla manşă cu Barcelona, pierdută cu scorul general de 1-6. „Sunt un om norocos că sunt coleg cu Lucescu. De trei ani sunt suporterul echipei sale. Ador fotbalul pe care-l joacă. Mereu m-a impresionat", sunt cuvintele lui Guardiola, după returul de marţi de la Doneţk, orice alt comentariu fiind de prisos.

Ahmetov vrea Liga Campionilor la anul!

„În fiecare an, echipa asta e tot mai bună. De-aia sper ca la anul să nu ne mai întâlnim. Dacă aş veni vreodată să antrenez pe Şahtior? Nu, pentru că Lucescu e etern aici", a completat creatorul „Pep Team"-ului, poate cea mai spectaculoasă echipă din istoria fotbalului. Mircea Lucescu a pierdut o mare bătălie, dar războiul continuă. Rinat Ahmetov, miliardarul care-i finanţează pe ucraineni, a prins gustul succeselor şi nu vrea să se oprească aici.

„În acest an am atins sferturile şi  i-am făcut fericiţi pe suporteri. La anul obiectivul nostru este câştigarea trofeului", a anunţat Ahmetov. În perioada următoare, principala grijă a patronului lui Şahtior trebuie să fie însă păstrarea lui Mircea Lucescu pe banca tehnică. Aceasta pentru că turcii de la Galatasaray şi Beşiktaş stau la pândă, anunţând deja că vor reîncepe negocierile cu antrenorul român odată ce parcursul în Europa al echipei din Doneţk va ajunge la final.

„Dacă-l aveam pe Messi..."

În ciuda scorului general de 1-6, „Il Luce" a refuzat să admită superioritatea netă a Barcelonei. „I-am studiat foarte bine, din toate punctele de vedere. Singurul lucru care ne-a lipsit a fost Messi. Dacă el juca la noi, atunci ne-am fi calificat fără probleme".

De asemenea, antrenorul român s-a transformat într-un fan al Barcelonei în faza finală din actuala ediţie a Ligii. „Voi fi foarte fericit dacă ei vor ridica trofeul la Londra. În acest caz, eliminarea noastră ar căpăta o altă valoare", a declarat Lucescu.

4 calificări consecutive în semifinalele Ligii are Barcelona, lucru reuşit în trecut doar de Real Madrid, Inter şi Juventus.

Pentru ce mai luptă Lucescu

- Câştigarea titlului în Ucraina. Cu şase etape înainte de final, Şahtior are 11 puncte avans în fruntea clasamentului faţă de Dinamo Kiev.
- Cupa Ucrainei. Şahtior e în semifinale, unde va juca împotriva celor de la Dnepr Dniepropetrovsk.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite