„Farmacie“ pentru Barça

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi (nr. 10)
Messi (nr. 10)

Cu titlul ca şi pierdut, catalanii joacă în optimi pe terenul „farmaciştilor“ din Leverkusen.

După două luni de pauză, cea mai importantă competiţie continentală îşi reia parcursul spre finala de la München, programată la 19 mai. De această dată nu mai e loc de paşi greşiţi, orice eroare însemnând părăsirea Ligii Campionilor.

Ţintarul optimilor a făcut ca balul să fie deschis chiar de către deţinătoarea la zi a trofeului. FC Barcelona a defilat în faza grupelor, întâlnirea de astăzi de la Leverkusen fiind primul examen serios al catalanilor. Comparativ cu toamna trecută, când toate lucrurile erau în grafic, Messi şi colegii săi au acum o presiune suplimentară: în campionatul Spaniei au fost distanţaţi la 10 puncte de Real Madrid, astfel că Liga Campionilor rămâne singurul pansament pentru acest sezon.

Ballack, marea absenţă

Ca un făcut, suferinda Barça va juca astăzi pe terenul „farmaciştilor" de la Bayer Leverkusen, vicecampioana Germaniei. În mod normal, ţinând cont de valoarea celor două combatante, nemţii nu au de partea lor decât statistica, ultima înfrângere a Barcelonei pe tărâm german fiind consemnată în 2001 chiar pe „BayArena".

În acel sezon, cu Michael Ballack în vârf de formă, gruparea din Leverkusen a atins ultimul act, pierdut cu Realul lui Zidane. Între timp, Ballack (35 de ani) s-a întors de unde a plecat, însă nu-şi va putea ajuta mai tinerii coechipieri în disputa de astăzi din cauza unei accidentări de ultimă oră suferite la un antrenament.

4 e media golurilor marcate pe meci în deplasare de Barcelona în această ediţie a Ligii Campionilor.

Mai e loc de minuni?

În a doua partidă a zilei, o imensă prăpastie se cască între experienţa celor de la Olympique Lyon (a noua oară consecutiv în optimi) şi APOEL Nicosia, prima echipă din Cipru care atinge această fază eliminatorie. După ce a câştigat o grupă de foc, cu Şahtior, Zenit şi FC Porto, APOEL îşi forţează norocul pe „Gerland", sperând probabil la un eşec cu cât mai puţine goluri primite pentru a mai putea spera la ceva în retur.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite