Fanii lui Manchester United protestează împotriva patronilor americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manchester United a fost cea mai bună echipă de fotbal din lume în 2008
Manchester United a fost cea mai bună echipă de fotbal din lume în 2008

Asociaţiile suporterilor lui Manchester United au anunţat că nu sunt de acord cu planurile proprietarilor grupării, care vor să se împrumute din nou pentru a plăti o parte din datoria de aproximativ 700 de milioane de lire sterline, informează The Guardian.

Câteva sute de fani s-au întâlnit sâmbătă, înainte de meciul cu Burnley, iar asociaţiile de suporteri vor ca fostul fotbalist Eric Cantona să fie reprezentantul lor. Suporterii vor încerca să organizeze pe 10 martie un marş de protest înainte de meciul cu AC Milan din Liga Campionilor.

Preşedintele Asociaţiei Independente a Suporterilor lui Manchester United, Johnny Flacks, a declarat că unii fani vor ca Ferguson să demisioneze în semn de protest faţă de proprietarii clubului, familia Glazer. "Noi nu îl criticăm pe Alex Ferguson, dar el spune că este socialist, un om din popor, aşa că trebuie să fie îngrozit de ceea ce se întâmplă. Poate trebuie ca mii de oameni să-i trimită scrisori lui Ferguson, în care să-şi arate îngrijorarea. În cazul în care familia Glazer rămâne la club, moştenirea noastră va fi distrusă", a spus acesta.

Un grup de suporteri a şi afişat la ultimul meci un banner pe care scria "Iubim United, îl urâm pe Glazer", acesta fiind confiscat de stewarzi.

Proprietarii grupării intenţionează să vândă centrul de pregătire de la Carrington unei firme pe care o controlează, apoi clubul să achite o chirie lunară. Ei vor să şi împrumute 500 de milioane de lire sterline pentru a acoperi o parte din datoria de 700 de milioane, care provine de pe vremea când oamenii de afaceri americani au cumpărat gruparea, în anul 2005.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite