"Fanii români scad profitul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazdele Campionatului European spun că prezenţa românilor la Euro le va diminua afacerile Proprietarii de hoteluri şi baruri din St. Gall nu sunt prea încântaţi de faptul că echipa

Gazdele Campionatului European spun că prezenţa românilor la Euro le va diminua afacerile

Proprietarii de hoteluri şi baruri din St. Gall nu sunt prea încântaţi de faptul că echipa României a ales oraşul lor drept "cartier general".

Aceştia sperau să aibă un profit financiar consistent în momentul în care Elveţia a fost desemnată, împreună cu Austria, ţară-gazdă a Campionatului European de fotbal.

Acum, ei nu mai sunt atât de entuziaşti şi nu cred că vor câştiga prea mult de pe urma evenimentului. Ei nu se aşteaptă ca românii să vină în număr mare pentru a-şi susţine naţionala. Cât despre cei care vor veni, ei nu cred că vor băga mâna prea adânc în buzunare.

Proprietarul unui bar din centrul oraşului ne-a mărturisit că ar fi preferat o echipă a unei ţări "ceva mai prospere decât România". I-ar fi plăcut Germania sau una dintre adversarele ţării noastre din grupă.

Invazie portugheză

Dezamăgirea lor este confirmată şi de cifrele referitoare la prezenţa suporterilor la meciurile echipelor lor. Astfel, se estimează că numărul românilor care vor veni la cele trei meciuri ale naţionalei va fi de numai 8.000. Prin comparaţie, olandezii vor fi susţinuţi de peste 30.000 de fani.

Deşi mai sunt câteva zile până la debutul competiţiei, 11.000 de suporteri portughezi au şi sosit în Elveţia. Deja au fost vândute circa 34.000 de bilete la antrenamentele cu public ale naţionalei lusitane, în timp ce românii se lasă încă aşteptaţi.

România, outsider şi nu prea

Jurnaliştii de la revista germană "Focus" văd echipa naţională în sferturile de finală.
Cu o zi înainte de sosirea echipei noastre în Elveţia, "Focus" nota că România ar putea, în mod paradoxal, să se simtă destul de bine în "grupa morţii". Nemţii consideră că naţionala va supravieţui şi va ajunge măcar în sferturile de finală ale competiţiei.

Ei aduc ca argumente rezultatele bune obţinute în meciurile cu Olanda şi în partidele amicale. E drept că România a înregistrat şi câteva eşecuri, precum cel din amicalul cu Germania. Dar a ieşit învingătoare în toate celelalte meciuri cu echipele mari.

De altfel, aceasta pare a fi o specialitate a naţionalei lui Victor Piţurcă. Chiar dacă rezultatele notabile sunt mai rare, victoriile în disputele cu echipele puternice sunt numeroase.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite