Fanii vor numele „Progresul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Progresul a ajuns într-o situaţie fără ieşire. Din cauza datoriilor şi a neplăţii chiriei, clubul a fost ieri evacuat din stadionul Cotroceni, aflat în proprietatea Băncii Naţionale a României.

Prin urmare, clubul nu va fi programat în etapa următoare a Ligii II. Având în vedere că este cea de-a doua neprogramare, după cea din prima etapă a returului, Progresul va fi retrogradat în Liga III. Situaţia disperată i-a alertat pe puţinii suporteri fideli pe care îi are echipa.

Liga Suporterilor FC Progresul Bucureşti, asociaţie înfiinţată încă din anul 1990, este decisă să facă toate demersurile pentru a intra în posesia numelui, a palmaresului şi a istoriei clubului. Valentin Căltuţ (66 de ani), fost vicepreşedinte al asociaţiei şi actual membru marcant al Ligii Suporterilor, ne-a explicat planurile fanilor „bancari”.

„Aşteptăm să fie înregistrat falimentul clubului şi apoi vom încerca să intrăm în posesia numelui şi a palmaresului acestui club. Nu vrem să păţim ca domnul Marian Iancu, patronul lui FC Timişoara. Apoi, vom încerca să susţinem echipa, cu ajutorul unor sponsori, în Liga III. Dacă nu, luăm în calcul să reînfiinţăm clubul şi să o pornim din ultimul eşalon”, a declarat pentru „Adevărul” Valentin Căltuţ, suporter al echipei din anul 1954.

Dodu: „Vom încerca să ne revenim”

Marian Dodu, patronul clubului „bancar”, nu pare dispus să cedeze marca FC Progresul şi speră să revigoreze clubul. „Aveam termen din partea băncii să evacuăm stadionul şi chiar acum suntem în executare, pentru că nu am putut să plătim datoriile.

Era vorba de vreo 300.000 sau 400.000 de euro, pentru că nu s-a mai plătit chiria cam din luna aprilie sau mai a anului trecut.Vom porni din Liga a III-a sau chiar din a IV-a dacă va fi nevoie. Vom face orice pentru ca acest club să nu dispară, pentru că este păcat”, a declarat Dodu.

Halagian: „Sunt nişte criminali!”

Florin Halagian, fost antrenor al echipei Progresul, a declarat că vinovaţii de această situaţie sunt de neiertat: „Cei care au făcut asta cu Progresul sunt nişte criminali. Aceşti oameni nici nu merită să vorbesc despre ei. Dacă cei de la bancă îşi bat joc de clubul lor, ce să mai zic? Au luat terenurile aproape pe degeaba şi nu se mai satură să sugă bani”, a acuzat Halagian.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite