„Familia este viaţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu este un om împlinit. Are o soţie minunată, doi copii frumoşi, iar în plan profesional face exact ceea ce-i place.  Extrem de volubil, sincer, hotărât şi foarte elegant. Despre cine este vorba? Evident, Răzvan Lucescu, antrenorul lui FC Braşov. 

La început de an, Lucescu jr. a acceptat să lase garda jos şi a vorbit despre aspecte „ascunse” ale vieţii sale. Tehnicianul, care va împlini 40 de ani în februarie, n-a „driblat” nicio întrebare şi ne-a povestit cum este de fapt omul Răzvan Lucescu.

„Familia este cel mai important lucru pentru mine. Nu îmi este uşor, pentru că eu stau singur aici la Braşov, soţia mea, Ana, a rămas în Bucureşti, pentru că Matei merge la şcoală. Marilu a plecat din nou în Anglia. Eu mă bucur că atât fata, cât şi băiatul ştiu cum e să te descurci de unul singur.

Matei e mai sensibil şi a decis să revină în ţară, dar Marilu continuă drumul pe care l-a început. Atunci când o duc pe Marilu la aeroport îmi este cel mai greu...”, mărturiseşte antrenorul echipei de sub Tâmpa, care are în telefon mai multe poze cu soţia, cei doi copii, dar şi cu părinţii săi.

Nu ştie să facă nici măcar un ceai

Răzvan Lucescu nu s-a sfiit să recunoască faptul că este un tip sensibil şi că relaţia cu soţia sa nu s-a schimbat deloc din momentul în care s-au cunoscut. „Fac gesturi romantice. Consider că fiecare declaraţie de dragoste pe care i-o fac Anei sau fiecare îmbrăţişare reprezintă o dovadă de iubire”.

Vi-l imaginaţi pe Răzvan Lucescu în bucătărie? Ei bine, nu vă chinuiţi prea mult, pentru că nu este cazul. „N-am nicio treabă cu arta culinară. Nu mă pricep să gătesc. Nu ştiu să fac nici măcar un ceai sau o cafea. Am făcut de câteva ori în viaţa mea, dar e ca şi când n-aş fi făcut”, recunoaşte, râzând, Lucescu jr.

Antrenorul are foarte mare grijă de silueta sa şi mănâncă sănătos: „Dimineaţa beau lapte şi mănânc cereale, la prânz, în oraş de obicei nu prea am timp, aşa că mănânc ceva lejer, iar seara, cina mea o constituie, ca şi în cazul de faţă, o salată”. Pe lângă dietă, Răzvan face şi foarte multă mişcare. „Acasă alerg pe bandă şi mă uit la televizor. În rest, alerg la stadion. Îm pun căştile pe urechi şi fac ture...”

image


Venind vorba de televizor, am încercat să aflăm ce-l tentează. „Nu mă uit decât la HBO. Ziare citesc foarte rar. În schimb citesc cărţi. Acum, de exemplu, citesc „Viaţa lui Fabio Cappello”. Este fascinantă cartea. Nu mi-am închipuit niciodată că a trecut prin atâtea până să ajungă unde este”.

Tehnicianul „stegarilor” ne-a recunoscut că nu prea îi place să iasă „în lume”.
„N-am fost în viaţa mea la un concert, iar la film am fost ultima dată acum mai bine de un an. La cumpărături nu mă mai duc, pentru că e de ajuns să se găsească un idiot să facă un comentariu ...”

Merge des la biserică

„Sunt un tip superstiţios, dar nu exagerat”, spune Luce jr, apoi dezvăluie de ce anume se teme. „Fobia mea o constituie înălţimile. Mi-e frică să mă aflu la mare înălţime şi să nu simt pământul sub picioare. Dincolo de acest lucru, pot să spun că sunt un tip foarte credincios.

Merg destul de des la biserică”. Lumea îl apreciează pe Răzvan pentru prestanţa sa şi pentru eleganţă, însă el spune că nu încearcă să iasă în evidenţă prin aşa ceva. „Mă îmbrac cum mă simt bine. Nu port un costum pentru X sau Y, ci pentru mine. Cu toate astea, nu sunt înnebunit cu moda. Hainele mi le aleg eu, în general”.

Îi cheamă pe jucători la el acasă

Inevitabil, discuţia a alunecat către fotbal. „Nu ştiu cât timp aloc fotbalului într-o zi, dar foarte mult. Nu o fac pentru că trebuie, ci pentru că îmi place”, precizează antrenorul. L-am întrebat cum reuşeşte să aibă o relaţie atât de bună cu jucătorii pe care i-a pregătit sau îi pregăteşte.

„Nu este niciun mare secret. Îi respect foarte mult şi le spun în faţă ceea ce am de spus. Nu fac măgării şi mă respectă pentru asta. Ca antrenor, am o mare satisfacţie dacă la finalul unui sezon reuşesc să îmi ating obiectivele, dar la fel de mult am o mulţumire sufletească când văd că unul dintre jucătorii mei ajunge departe”.

Tehnicianul echipei de sub Tâmpa nu s-a sfiit să recunoască faptul că este prieten cu jucătorii săi. „Sunt momente şi momente. Nu de puţine ori se întâmplă să ies cu ei la restaurant. Uneori i-am chemat şi la mine acasă. Altfel vorbim când ieşim din cadrul stadionului, acolo unde simţim tensiunea jocului, presiunea rezultatelor”.

A făcut un film

Răzvan Lucescu ne-a dezvăluit care a fost cea mai inedită metodă prin care a încercat să-şi motiveze jucătorii înaintea unui meci important. Dacă Scolari îi pune pe fotbaliştii de la Chelsea să citească pasaje din „Arta războiului”, Luce jr. a preferat să facă un filmuleţ. „S-a întâmplat când eram la Rapid.

Înainte de finala Cupei României de la Timişoara, am făcut un clip de vreo 15 minute în care am pus tot felul de imagini din diferite partide, cu momente de bucurie ale jucătorilor mei, şi ca fundal sonor erau melodii de genul „We are the champions”. Timp de o săptămână le-am pus zi de zi clipul înainte de antrenamente şi rezultatele s-au văzut”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite