Falimentul Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Falimentul Dinamo
Falimentul Dinamo

Actele de huliganism ale suporterilor dinamovişti pot avea repercusiuni grave asupra roş-albilor. Cristi Borcea şi Vasile Turcu au ameninţat că îşi vor retrage sprijinul financiar. Jucătorii de valoare se vor transfera la alte echipe, caz în care Dinamo cu greu va mai rezista.

Clubul din „Ştefan cel Mare” se găseşte din nou într-un moment de cumpănă. În proporţie de 99 la sută a spus „la revedere” cupelor europene şi pentru acest sezon, dar mult mai grav este că echipa este aproape de desfiinţare.

Nu este nicio exagerare, ci realitatea. Supăraţi că nu mai există niciun orizont pentru performarţă europeană şi, implicit, pentru recuperarea investiţiilor, Borcea şi Turcu ameninţă cu „dezertarea”.

Acţionar ar mai rămâne doar Nicolae Badea, pentru care însă provocarea financiară ar fi prea mare. În acest caz, nici jucătorii de valoare nu ar mai avea de ce să rămână. În primul rând, cine să le mai plătească salariile, unele dintre cele mai mari din Liga I?

Fotbaliştii pot fi declaraţi liberi de contract şi se pot transfera în altă parte fără niciun fel de probleme. Aşa că Dinamo va fi nevoită să se reorganizeze, să promoveze jucători de la echipa secundă, să aştepte să crească aceştia, să sacrifice mai mult sezoane şi, abia peste câţiva ani, să aibă iar pretenţii la titlu.

Fanii îl vor pe Ţiriac unic acţionar

Formaţia roş-albă este oricum greu de „ţinut” după ce echipa a ratat grupele Ligii Campionilor, obiectiv în care s-au investit 24 de milioane de euro. Ultraşii din galerie, responsabili în bună parte pentru acest scenariu foarte plauzibil, ar fi de acord cu schimbarea conducerii. Aceştia militează pentru venirea lui Ion Ţiriac în calitatea de unic finanţator al clubului.

Probleme pentru Bonetti

Dario Bonetti are zilele numărate în „Groapă”, mai ales că Borcea îl avertizase că accederea în grupele Ligii Europa este principalul obiectiv al roş-albilor. Ion Marin ar putea rămâne înlocuitorul său. Italianul nu a reuşit să-i strunească pe „nărăvaşii” lotului dinamovist, care în continuare joacă indolent.

Problemele de indisciplină persistă, aşa cum şi pe vremea lui Rednic unii fotbalişti ignorau rugăminţile şefilor de a încheia escapadele nocturne.

Borcea îi dă acţiunile lui Neţoiu

Preşedintele executiv al „câinilor” a spus, ieri, foarte clar, pe posturile TV că nu mai rezistă la Dinamo. Cristi Borcea s-a şi gândit ce va face cu cele 18 procente pe care le deţine. I le poate ceda lui Gigi Neţoiu, omul de afaceri care abia aşteaptă o portiţă de a reintra în club. „În ultimii 10 ani am avut 10 trofee cucerite. Îmi pare rău că sunt sentimental şi că am ţinut unii jucători la echipă”, s-a confesat Borcea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite