Fabio Capello, de râsul Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul italian continuă să-i surprindă pe britanici: a convocat doi jucători care şi-au anunţat retragerea de la naţională. Ignorat de Ashley Cole după Supercupa Chelsea - Manchester şi derutat de cazul „Carrick“, Fabio Capello a mai primit o lovitură: doi jucători convocaţi pentru amicalul cu Ungaria s-au retras de la naţională.

Eliminată în optimi la Mondialul sud-african (1-4 cu Germania), Anglia pregăteşte campania de calificare pentru Euro 2012 în aceeaşi atmosferă tensionată. În centrul atenţiei rămâne Fabio Capello, cel mai scump selecţioner din lume (plătit cu opt milioane de euro pe stagiune), fiecare gest al acestuia fiind îndelung disecat de presa britanică. Aşa s-a întâmplat şi duminică, la finalul Supercupei Manchester United - Chelsea (3-1), când antrenorul i-a întins mâna internaţionalului Ashley Cole, care avea însă alte treburi mai importante. "Îmi căutam banderola!", a explicat fundaşul lui Chelsea.

Câteva minute mai târziu, prin faţa lui Capello a trecut mijlocaşul lui United, Michael Carrick. "Credeam că eşti accidentat! Data viitoare să-mi dai un telefon!", au fost cuvintele selecţionerului, complet derutat de lipsa de comunicare din sânul naţionalei Angliei. Aşadar, Carrick era apt de joc, dar Capello nu ştia! Ziua proastă a lui Capello nu se încheiase însă. Astfel, la doar câteva ore după ce anunţase lista de 23 de jucători convocaţi pentru amicalul de mâine cu Ungaria (22.00, Sport Klub), italianul a rămas fără doi fotbalişti.

Motivul? Nicidecum o accidentare sau o problemă personală: portarul Paul Robinson (Blackburn) şi fundaşul Wes Brown (Manchester United), ambii în vârstă de 30 de ani, şi-au anunţat retragerile de la naţionala „Three Lions". Robinson n-a putut accepta statutul de al treilea portar, iar Brown a considerat că nu mai poate ajuta cu nimic Anglia.

„Le accept deciziile!", a reacţionat Capello. Ieri, la antrenament, o nouă surpriză: din cei 21 de jucători rămaşi, s-au antrenat doar 16, Terry, Ashley Cole, Johnson, Barry şi Bent având probleme medicale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite