FRF se spală pe mâini în cazul Shroj-Abiodun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia va respecta decizia TAS, dar se disculpă de această problemă, deşi acest for a direcţionat greşit fotbaliştii. “Bancarii” solicită despăgubiri totale de trei milioane de euro de la toate părţile implicate.

În februarie 2007, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a hotărât că John Shroj şi Abiodun Agunbiade sunt liberi de contract şi se pot transfera fără probleme de la FC Naţional la Timişoara.

Asta la doar câteva luni după ce respectiva comisie din cadrul FRF decisese că cei doi jucători nu pot părăsi gruparea „bancară” fără acordul conducătorilor.

Acum, la scurt timp după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a admis că FC Naţional a fost victima unui abuz, conducătorii de la Casa Fotbalului refuză să-şi recunoască vina  în deja celebrul “caz Shroj şi Abiodun”.

„Am primit prin fax decizia TAS şi o vom pune în aplicare. Federaţia nu este cu nimic vinovată!”, ne-a spus ieri directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. 

Fostul preşedinte al lui FC Naţional, Constantin Iacov, e bucuros că s-a făcut, în sfârşit, dreptate. “S-a comis o infracţiune atunci când au fost declaraţi liberi de contract cei doi jucători, iar cei care au greşit să plătească.

Aştept să fie achitate clubului daune totale de 3 milioane de euro, de la FRF, Timişoara şi impresarii fotbaliştilor, iar în cazul în care aceşti bani nu vor fi primiţi, FRF e obligată să pună în aplicare decizia TAS şi să readucă jucătorii înapoi.

Nu are cum să nu o facă, pentru că asta înseamnă chiar să fie dezafiliată”, a declarat Constantin Iacov.

Shroj joacă în Australia

Fotbaliştii se văd nevoiţi să revină la gruparea din Parcul cu Platani. Dacă Abiodun poate face doar câteva ore până la Bucureşti, el aflându-se în lotul timişorenilor, situaţia lui Shroj este mult mai complicată.

El evoluează la Perth Glory FC (Australia) şi nu prea ar mai dori să se întoarcă în Liga lui Mitică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite