FOTOGALERIE Rapid spre Europa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuleştenii au învins Steaua în Ghencea, scor 2-1, şi sunt foarte aproape de calificarea în Europa League. În schimb, situaţia roş-albaştrilor în clasament devine una imposibil de imaginat la startul sezonului. De şapte ani nu a mai izbutit Steaua să învingă Rapidul pe propriul teren. Mai mult, echipa din Ghencea nu mai pierduse un meci acasă din aprilie 2007, de la acel 2-4 cu Dinamo. Click aici pentru FOTOGALERIE!

CITESTE AICI DECLARATIILE DE DUPĂ MECI

Becali: "Rapid a fost o echipă de jaloane şi ne-am făcut de râs"

Lăcătuş: "Nu mă interesează că am pierdut din simpatia fanilor"

Viorel Hizo: "Jucătorii mei sînt admirabili"

Rapid a învins Steaua în Ghencea cu 2-1

Miza era uriaşă pentru ambele formaţii. Doar victoria putea garanta uneia dintre cele două echipe un loc în Europa League, defuncta Cupa UEFA.

Impulsionată de un public călduros, dar şi de faptul că nu a mai izbutit să-i învingă pe giuleşteni din 2002, Steaua a început în forţă fără a periclita însă poarta lui Marinescu, revelaţia dintre buturile vişiniilor.

Ca şi în derbyul cu Dinamo, roş-albaştrii au controlat posesia, dar nu au fost în stare şi să tragă la poartă. Nici giuleştenii nu au fost mai presus, torpila lui Andrade (4) periclitând mai ales câţiva suporteri din colţul peluzei, decât poarta lui Zapata.

Adevăratul meci a început după pauză, când Spadacio, golgheterul campionatului, a marcat nestingherit din mijlocul careului stelist.

Ca şi cum l-ar fi auzit pe Gigi Becali, care în pauză i-a desfiinţat pe Szekely şi pe Semedo, primul a început mitanul secund cu mare ambiţie şi, după o fază personală, a recuperat o minge în careul Rapidului, a tras în Andrade, mingea a ricoşat la Kapetanos, care a făcut abstracţie de faptul că meciul nu se află în ultimele cinci minute de joc, şi care a ridicat tribunele în picioare.

Golul doi, susceptibil de ofsaid

Asemenea unor luptători de sumo, cele două echipe s-au luat în braţe, niciuna dintre acestea nereuşind să o pună la pământ pe cealaltă.

Noroc cu o nouă gafă, marca Dayro Moreno, care le-a dat posibilitatea vişiniilor să scape pe contraatac şi lui Spadacio să demonstreze de ce este un atacant de clasă. Ce-i drept, asupra golului doi al rapidiştilor planează o umbră de suspiciune de un posibil ofsaid în care se afla vârful trupei lui Hizo.

Steaua a forţat măcar egalul pe final, dar acţiunile haotice ale elevilor lui Lăcătuş nu au făcut decât să irite publicul din tribune.

Dezastru financiar pentru Steaua

Prin aceste nesperate trei puncte, Rapid pare a-şi fi asigurat un loc care să o ducă spre Europa League, în timp ce Steaua, care orbecăie prin clasament, este la un pas de a rata calificarea în cupele europene, ceea ce ar însemna un dezastru din punct de vedere financiar pentru echipa patronată de Gigi Becali.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite