FOTBAL: Tiberiu Ghioane: "Nu mă aşteptam să mai fiu convocat la naţională"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Tiberiu Ghioane: "Nu mă aşteptam să mai fiu convocat la naţională"
FOTBAL: Tiberiu Ghioane: "Nu mă aşteptam să mai fiu convocat la naţională"

Mijlocaşul lui Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane, a declarat, luni, că nu se aştepta să mai fie convocat la echipa naţională, după patru ani de la ultima selecţie, şi consideră că selecţionerul Răzvan Lucescu a apelat la el datorită prestaţiilor bune de la echipa de club.

"Eram sigur că voi juca din nou fotbal. Cu ajutorul lui Dumnezeu, al familiei şi al prietenilor, am trecut peste toate problemele. Am făcut multe antrenamente la Ghimbav, iar plăcerea de a juca este aceeaşi. La 28 de ani nu cred că mai poate fi vorba de presiune", a spus Ghioane, care a admis că nu se aştepta să mai fie convocat la echipa naţională şi consideră că decizia lui Răzvan Lucescu "este o consecinţă a jocului bun de la Kiev".

"Sper să fie un început bun pentru Răzvan. Îl cunosc destul de bine de la Rapid, e dornic de muncă şi performanţă. Sper să fie un început bun şi pentru naţională şi să câştigăm meciul din Lituania. Avem nevoie de puncte şi de victorii pentru coeficient", a spus jucătorul care, referitor la numirea lui Lucescu pe banca naţionalei, a apreciat că decizia lui de a declina oferte tentante din punct de vedere financiar pentru a merge în liga secundă, la FC Braşov, a fost decisivă pentru conducătorii Federaţiei.

Ghioane a admis că monitorizarea lui Mircea Lucescu a contat în decizia lui Răzvan de a-l convoca şi a mărturisit că selecţionerul l-a sunat după cele două meciuri cu Şahtior, din semifinalele Cupei UEFA.

În ceea ce priveşte comparaţia dintre ultimele generaţii ale tricolorilor, mijlocaşul lui Dinamo Kiev a comentat: "Generaţia actuală a purtat o povară grea. Este foarte greu de ţinut ritmul cu generaţia anterioară, din punctul de vedere al rezultatelor".

Mijlocaşul Tiberiu Ghioane se află la prima convocare la echipa naţională după o pauză de peste patru ani. El a jucat ultima dată pentru România în 2005, în meciul cu Olanda, de la Bucureşti.

Echipa naţională a României s-a reunit, luni, la Centrul Sportiv de la Mogoşoaia, pentru prima data sub comanda selecţionerului Răzvan Lucescu. Tricolorii vor pregăti în această săptămână jocul cu Lituania, care se va disputa sâmbătă, la Marijampole.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite