FOTBAL: Platini va face mâine o ultimă inspecţie în Ucraina şi Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UEFA, Michel Platini, va efectua, de marţi până joi, o ultimă vizită în Ucraina şi Polonia, înaintea desemnării stadioanelor şi oraşelor-gazde ale Euro-2012, care va avea loc la Bucureşti, unde pe 12 şi 13 mai este programat Comitetul executiv al UEFA.

Deşi nu se pune problema retragerii organizării pentru una din cele două ţări, unele surse apropiate dosarului evocă posibilitatea ca Ucrainei să-i fie acordate doar două oraşe gazdă, în timp ce Poloniei şase.

Platini a repetat la congresul UEFA din martie de la Copenhaga, că ''situaţia la nivelul organizării nu este uşoară nici pentru Polonia, nici pentru Ucraina, dar nici pentru UEFA. Dar atât cele două ţări, cât şi UEFA vor face toate eforturile
necesare pentru ca lucrurile să avanseze şi ele avansează''.

Dar în spatele acestor cuvinte se ascund două realităţi distincte. În timp ce experţii consideră că lucrurile avansează corect în Polonia, Ucraina se confruntă cu probleme mari, mai ales în ce priveşte infrastructura.

Polonia are în construcţie şase stadioane, la Varşovia, Poznan, Wroclaw, Cracovia, Gdansk şi Chrzow, în timp ce Ucraina a construit un singur stadion nou, la Dnepropetrovsk (31.000 locuri), arena din Doneţk este în construcţie, iar stadioanele din Kiev, Odessa şi Harkov sunt în renovare. Proiectul iniţial prevedea ca fiecare din cele două ţări să aibă cel puţin patru stadioane care să poată găzdui meciurile Euro-2012.

În plus, Ucraina se mai confruntă cu un dezavantaj în ce priveşte locurile din hoteluri, care nu pot acoperi cazarea echipelor, a suporterilor şi oficialilor. Această ţară trebuie să construiască circa 300 de hoteluri în acest scop.

Guvernul ucrainean promite de asemenea că va mai investi încă 105 milioane euro pentru reconstrucţia aeroporturilor din 15 oraşe şi alte 147 milioane pentru construcţia sau repararea a 5.000 km de şosele şi autostrăzi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite