FOTBAL Penescu rămâne în arest!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL Penescu rămâne în arest!
FOTBAL Penescu rămâne în arest!

Curtea de Apel Piteşti a respins, vineri, recursul depus de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, împotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar. Sentinţa este definitivă şi nu poate fi atacată cu recurs.

„ Instanţa respinge ca nefondat recursul declarat de inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, deţinut în Penitenciarul Colibaşi, împotriva încheierii din data de 12 august 2009, pronunţată de Tribunalul Argeş. Obligă pe recurent la 200 lei cheltuielilor judiciare către stat", se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Piteşti.

Sentinţa este definitivă şi nu poate fi atacată cu recurs.

Procesul de vineri, de la Curtea de Apel Piteşti a început la ora 11,30, iar avocata lui Cornel Penescu, Rodica Folescu, şi-a bazat pledoaria pe faptul că, dintre inculpaţii din dosar care sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, doar unii, printre care şi clientul său, sunt judecaţi în stare de arest.

"Dintre cei acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, doar o parte sunt cercetaţi în stare de arest, ceilalţi în stare de libertate. Se aplică un caracter discriminatoriu şi neechitabil. Proba certa în astfel de cazuri de corupţie este flagrantul şi în nici un caz interceptarea convorbirilor telefonice. Nici unul dintre inculpaţi nu a recunoscut că a primit mită de la domnul Penescu", a declarat avocata Rodica Folescu.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a spus in faţa instanţei că, dacă va fi eliberat, nu părăseşte ţara şi va sta la dispoziţia anchetatorilor.
"Este ziua mea de naştere. Împlinesc 42 de ani. Nu am avut niciodată probleme cu legea şi nici nu am fost implicat în vreun proces. Am creat 4.000 de locuri de muncă şi am plătit foarte mulţi bani impozit la stat. Dacă voi fi eliberat nu voi pleca din ţară şi voi sta la dispoziţia organelor de anchetă" a declarat Cornel Penescu.

Cererea de eliberare sub control judiciar a lui Cornel Penescu fusese respinsă, miercuri, 12 august, de magistraţii Tribunalului Argeş, cu termen de recurs în 24 de ore.

Cornel Penescu a fost arestat în urmă cu patru luni în scandalul de corupţie din fotbal şi potrivit avocatului său a depus până în prezent noua cereri de eliberare, fie sub control judiciar, fie pe cauţiune, însă toate au fost respinse ca neîntemeiate.

Curtea de Apel Piteşti a respins, pe data de 7 august, cererile de punere în libertate depuse de avocaţii finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, şi directorului hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, trimişi în judecată în stare de arest preventiv în scandalul corupţiei din fotbal declanşat în urmă cu aproape patru luni.

În cazul lui Penescu, magistraţii au judecat recursul privind respingerea cererii de eliberare pe cauţiune, iar în cazul lui Făcăleaţă s-a analizat recursul împotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar. Ambele recursuri au fost respinse ca neîntemeiate, sentinţa fiind definitivă.
În schimb, Curtea de Apel Piteşti a admis, în data de 30 iulie, recursul declarat de fostul şef al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Argeş, Cristian Libertatu, şi l-a pus în libertate provizorie sub control judiciar. Cristian Dan Libertatu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de luare de mită.

În sarcina lui Cornel Gheorghe Penescu, aflat în stare de arest preventiv, acţionar majoritar la S.C. PIC S.A. Piteşti, iar prin intermediul acestei societăţi acţionar majoritar la societatea Fotbal Club Argeş Piteşti, s-au reţinut trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată, infracţiunea de cumpărare de influenţă în formă continuată şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.
Directorul general în cadrul S.C. PIC S.A. Piteşti, Liviu Ilie Făcăleaţă, aflat în stare de arest preventiv, este acuzat de două infracţiuni de complicitate la dare de mită în formă continuată, infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, precum şi infracţiunea de deţinere, fără autorizaţie, de substanţe clasificate în categoria precursorilor de droguri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite