FOTBAL: Mircea Sandu acuză mafia pariurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu a vorbit astăzi despre mafia pariurilor. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a dezvăluit faptul că a primit informaţii potrivit cărora, înainte de startul etapei trecute, s-au pariat sume fabuloase la unul dintre meciuri pe victoria unei echipe la diferenţă mai mare de trei goluri,

 Acest lucru care s-a şi întâmplat în două cazuri: Dinamo - FC Vaslui, 4-1 şi Braşov - Gloria Buzău, 4-0, cu penalty ratat de buzoieni. Naşu a lăsat să se înţeleagă faptul că ar fi implicaţi mulţi oameni din fotbal în scandalul pariurilor şi a anunţat că vor urma arestări în unele situaţii.

Interesant este însă faptul că, unul dintre apropiaţii lui Sandu, şi înalt oficial al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu a fost imaginea unei case de pariuri, iar nu cu mult timp în urmă, firma “Astra Sport Bets”, a devenit principalul sponsor al Ligii secunde, care se cheamă, din retur, Liga II Astra Sport Bets”.

"Trag un semnal de alarmă, şi am tras de mai mult timp, iar azi suntem în 13 aprilie şi o să vedeţi că o să fie şi aici arestări, pronosticurile de la casele de pariuri. Unul din meciurile din etapa asta mi-a ajuns la ureche că se va termina cu minimum trei goluri diferenţă. Şi aşa a fost. Dar eu sunt pentru aceste pariuri, cu condiţia ca ele să fie corecte şi nu tranşate pe bani negri, cumpăraţi anumiţi jucători sau chiar arbitri, antrenori sau conducători, pentru ca respectivii să se îmbogăţească pe astfel de pariuri. Încep sa cam cred zvonurile. Nu ştiu ce să zic. Pariurile astea, dacă e portarul ăla, dacă nu e, dacă se dă în primele 20 de minute, 30 de minute şi aşa mai departe. Adică e o nebuneală totală. Se pare că au intervenit şi la noi acţiuni care nu sunt legale", a declarat Mircea Sandu.

"Nu sunt împotriva pariurilor, dar ele ar trebui să fie corecte. Nu ar trebui să se ajungă la a plăti jucători, arbitri, antrenori sau chiar conducători pentru ca unii să se îmbogăţească. După Campionatul Mondial din 2006, am făcut chiar o hârtie pe care trebuiau să o semneze cluburile, prin care se obligau să nu parieze", a spus astăzi Mircea Sandu.

În urmă cu ceva timp, boss-ul de la Casa Fotbalului l-a criticat pe Lupescu pentru că şi-a asociat imaginea cu respectiva firmă. “E o greşeală că Lupescu a făcut reclama la acea casă de pariuri. I-am atras atenţia şi mi-a spus că va renunţa", a spus, la acea vreme Sandu.

Şi vicepreşedintele FRF, Dumitru Dragomir, a sărit atunci la gâtul fostului internaţional.” Lupescu face reclamă la o casă de pariuri? Este o mare greşeală! Păi, dacă mă puneţi pe mine să fac delegările şi aş avea reţatii cu casele de pariuri, aş fi ca Abramovici în cinci ani!", a spus “Corleone”
 

La fel de interesant este şi faptul că, în trecut, Ionuţ Lupescu, pe atunci cel care se ocupa de delegarea arbitrilor, a fost intransigent cu Claudiu Rusu, unul dintre “cavalerii fluierului” care lucra la o astfel de agenţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite