FOTBAL: Marinof a fost numit antrenor principal la Farul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Farul Constanţa va fi antrenată de o echipă formată din consilierul tehnic Cristian Cămui, antrenorul principal Lucian Marinof, secundul Sevastian Ivănescu şi Constantin Gârjoabă, care se va ocupa de pregătirea portarilor, transmite corespondentul NewsIn.

Celor cinci li se va alătura şi preparatorul fizic Gheorghe Avram, care a revenit astfel la echipa constănţeană.

"Consiliul Director a hotărât să se dea gir unei echipe tinere, formată din oameni din interiorul clubului. S-a văzut în ultimele două meciuri că echipa este foarte bine pregătită fizic, a început să joace, dar Ion Marin a decis să îşi dea demisia atât din funcţia de principal, cât şi de director tehnic. Sperăm să formăm un grup unit şi să ne salvăm de la retrogradare", a declarat directorul executiv Lucian Codrean Pâra, luni, cu prilejul prezentării noii echipe tehnice.

Oficialul constănţenilor a anunţat că antrenorii vor avea contracte noi, care se întind pe durata celor 10 etape rămase şi a următorilor doi ani, şi a precizat că deciziile, precum şi responsabilitatea rezultatelor îi revin lui Cristian Cămui.

Pâra a recunoscut că Farul a purtat negocieri cu Dorinel Munteanu, care ar fi dorit să vină cu toată echipa sa tehnică, şi a precizat că oficialii clubului au fost mulţumiţi de rezultatele fostului antrenor Ion Marin. "Noi am fost foarte mulţumiţi de Ion Marin, dar nu am încercat să-l facem să se răzgândească, pentru că a susţinut că plecarea sa este spre binele echipei. În acelaşi timp s-a ţinut cont şi de dorinţa suporterilor", a spus Lucian Pâra.

Consilierul tehnic Cristian Cămui a anunţat că nu i s-a impus ca obiectiv salvarea de la retrogradare. "Voi fi responsabil cu rezultatele şi cu tot ce implică banca tehnică. Sper ca actuala conducere să aibă unitate, aşa cum am avut noi, ca fotbalişti la Farul. Proiectul nostru este pentru doi ani, indiferent dacă echipa retrogradează sau nu", a precizat Cămui.

Acesta a mai spus că va discuta cu conducerea administrativă a clubului situaţia portarului Vlas, care a fost exclus din lot după ce a declarat că nu va mai veni la echipă cât timp va fi antrenor Ion Marin. "Sper ca acum să revină şi să pună osul la muncă", a mai spus noul consilier tehnic. 

Şi antrenorul principal Lucian Marinof a pus accentul pe nevoia de colaborare: "Dacă va exista unitate vom obţine şi mari succese".

Celălalt antrenor al echipei, secundul Sevastian Ivănescu, a fost în acelaşi ton: "Vom încerca să aducem un suflu nou echipei şi, astfel, la sfârşitul campionatului, vom avea cu toţii de câştigat".

Finanţatorul Farului, Gheorghe Bosânceanu, a anunţat luni că tehnicianul Ion Marin îşi va rezilia contractul şi nu va mai deţine nicio funcţie la clubul constănţean. Ion Marin a fost antrenorul principal al Farului şi a deţinut, în acelaşi timp, şi funcţia de director tehnic. Iniţial, când şi-a dat demisia după înfrângerea cu Poli Iaşi, Ion Marin anunţase că îşi va păstra calitatea de director tehnic.

Ion Marin a venit la Farul în vara anului 2006. El a mai deţinut în trecut, în alte mandate, atât funcţia de antrenor principal, cât şi de secund la gruparea constănţeană.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite