FOTBAL: Liverpool - Chelsea în "sferturile" LC, Şahtior - Marseille în Cupa UEFA (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la Nyon, s-au stabilit meciurile din sferturile de finală şi semifinalele celor două competiţii intrecluburi. Capul de afiş din Liga Campionilor este cu siguranţă derby-ul englez dintre Liverpool şi Chelsea, echipe care se întâlnesc, în fazele eliminatorii, pentru a patra oară în ultimii patru ani. În Cupa UEFA, Şahtiorul lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ se luptă de la egal la egal cu Marseille, existând şanse să î

LIGA CAMPIONILOR - faza sferturilor:

Villarreal - Arsenal Londra

Manchester United - FC Porto

Liverpool - Chelsea

Barcelona - Bayern

Primele echipe vor evolua în manşa tur pe teren propriu.

Cele două manşe se vor disputa pe 7-8 aprilie, respectiv 14-15 aprilie 2009.

faza semifinalelor:

Manchester United / FC Porto - Villareal / Arsenal Londra

Barcelona / Bayern - Liverpool / Chelsea

Meciul tur este programat pe 28-29 aprilie, în timp ce returul se va juca pe 5-6 mai 2009.

FINALA se va disputa pe 27 mai pe stadionul Olimpic din Roma.

CUPA UEFA - faza sferturilor:

Hamburg - Manchester City

PSG - Dinamo Kiev

Şahtior - Marseille

Werder Bremen - Udinese

Primele echipe vor evolua în manşa tur pe teren propriu.

Cele două manşe se vor disputa pe 9 aprilie, respectiv 16 aprilie 2009.

faza semifinalelor:

Hamburg / Manchester City - Werder Bremen / Udinese

PSG / Dinamo Kiev - Şahtior / Marseille

Meciul tur este programat pe 30 aprilie, în timp ce returul se va juca pe 7 mai 2009.

FINALA se va juca pe 20 mai pe stadionul Şükrü Saracoğlu, arena echipei Fenerbahçe Istanbul.

DECLARAŢII:

- Alex Ferguson, manager Manchester United: "A fost o tragere bună pentru noi. Am mai jucat deja cu Porto, iar noi respectăm toate echipele portugheze. În clubul nostru există o mare influenţă portugheză, prin fostul asistent Carlos Quieros, dar şi prin jucătorii Cristiano Ronaldo şi Nani, deci, înţelegem foarte bine fotbalul portughez. Sperăm că nu vom primi gol pe teren propriu. Suntem mulţumiţi de tragerea la sorţi şi aşteptăm cu nerăbdare următorul tur''

- Jurgen Klinsmann, antrenor Bayern:  "E o oportunitate enormă pentru noi. Tragerea la sorţi a fost una grea, dar în acelaşi timp extraordinară. Barcelona va fi un obstacol foarte puternic, dar se poate întâmpla orice. Avem încredere în şansele noastre şi nu trebuie să ne fie frică de nimeni. Trebuie să ne demonstrăm valoarea în faţa celei mai bune echipe de club în acest moment".

- Rafa Benitez, antrenor Liverpool:  "Nu vreau să facem greşeli în tur, aşa cum s-a întâmplat în semifinala din sezonul trecut. O să fie două partide grele, dar sunt încrezător în privinţa calificării mai departe. Acum au rămas în competiţie cele mai bune formaţii, iar Chelsea e una dintre ele. Ne cunoaştem foarte bine, şi întâlnirea va fi una atractivă. Era destul de greu să evităm o formaţia din Anglia, am jucat foarte bine contra lor în campionat, dar în sferturi o să fie altă situaţie"

INFO:

- Bayern nu a pierdut niciodată în faţa Barcelonei în cele patru întâlniri din cupele europene.

- Liverpool şi Chelsea se întâlnesc din nou în "Ligă". Anul trecut, londonezii s-au impus în semifinale. În urmă cu două sezoane, cele două formaţii s-au întrecut tot în semifinale, "cormoranii" mergând mai departe. Şi continuă. În sezonul 2004-2005, Liverpool şi Chelsea s-au războit, din nou, în faza semifinalelor. Liverpool a înaintat în ultima fază.

Liverpool - Chelsea 1-0 (1-1 la general), 1 mai 2007 - Loviturile de departajare


- Singurul român rămas în Liga Campionilor, Cristi Săpunaru de la FC Porto, are o misiune extrem de grea în faţa coloşilor de la Manchester United, deţinătoarea trofeului. Cele două echipe s-au mai întâlnit în sezonul 2003-2004, atunci când portughezii au trecut de englezi în "optimi", ulterior aceştia câştigând trofeul.

Porto - Manchester United 2-1, 25 februarie 2004

Manchester United - FC Porto 1-1, 9 martie 2004 - Golul calificării celor de la Porto

- Arsenal şi Villarreal s-au mai întâlnit şi în urmă cu trei, însă în semifinalele "Ligii". Englezii au avut câştig de cauza, cu 1-0 la general.

Villarreal - Arsenal 0-0 (în tur 0-1), 25 aprilie 2006 - Riquelme ratează un penalty în minutul 89. Spaniolii au pierdut ocazia de a trimite meciul în prelungiri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite