FOTBAL: Leonardo: "AC Milan este o provocare pentru mine!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Leonardo: "AC Milan este o provocare pentru mine!"
FOTBAL: Leonardo: "AC Milan este o provocare pentru mine!"

Noul tehnician al lui AC Milan, Leonardo, a declarat, luni, că nu ar fi acceptat să preia gruparea rossoneră dacă nu ar fi fost "legat sentimental" de club şi a precizat că predecesorul său, Carlo Ancelotti, l-a încurajat cel mai mult în meseria pe care şi-a ales-o, informează Gazzetta dello Sport.

"Sunt foarte fericit, este o zi specială pentru mine. Eu visam poate să ajung fotbalist şi nu să devin antrenor, însă o serie de circumstanţe m-au determinat să iau această decizie. A contat foarte mult faptul că sunt legat sentimental de club, altfel nu cred că aş fi acceptat această provocare. Voi avea o misiunea grea şi frumoasă, pentru că sunt succesorul unui antrenor pe care îl respect foarte mult şi care m-a încurajat cel mai mult în această meserie. Vreu să mă bazez în continuare pe toţi jucători importanţi ai acestei echipe", a afirmat fostul internaţional brazilian, la prezentarea sa oficială în funcţia de antrenor al lui AC Milan.

Leonardo (39 de ani), campion mondial cu reprezentativa Braziliei în 1994, se va afla la prima sa experienţă pe banca tehnică a unui club. Ca jucător, acesta a evoluat la formaţii precum AC Milan, Valencia, Sao Paulo sau Paris Saint-Germain.

Din 2002, fostul mijlocaş face parte din staff-ul tehnic al lui AC Milan, unde a ocupat pe rând posturile de director sportiv şi de responsabil pe piaţa transferurilor din America de Sud. De altfel, Leonardo a fost cel care i-a convis pe Kaka şi Pato să semneze cu gruparea rossoneră.

AC Milan a terminat sezonul în Serie A pe locul 3 şi va evolua direct în grupele ediţiei viitoare a Ligii Campionilor. Echipa patronată de Silvio Berlusconi a fost pregătită în ultimii şapte ani de Carlo Ancelotti, care va antrena din sezonul viitor pe Chelsea Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite