FOTBAL: FIFA a amendat Bosnia, Polonia şi Grecia - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia internaţională de fotbal a amendat federaţiile din Bosnia-Herţegovina, Polonia şi Grecia, după ce suporterii echipelor naţionale din aceste ţări au invadat terenurile la meciurile de calificare pentru CM-2010 de la sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie, adresând, totodată, şi serioase avertismente faţă de primele două ţări.

Bosnia şi Polonia au fost, astfel "amândouă avertizate de supravegherea comportamentului lor. Dacă incidente de o asemenea gravitate se vor repeta, Comisia de disciplină a FIFA va impune sancţiuni mai severe, cum ar fi retragerea de puncte sau eliminarea pură şi simplă din competiţie".

Federaţia din Bosnia a primit o amendă de 50.000 franci elveţieni (37.280 euro) după un meci disputat pe 28 martie în Belgia. Conform comunicatului FIFA, suporterii bosniaci au aprins "între 45 şi 50 de dispozitive pirotehnice, din care un mare număr au ajuns pe teren". Meciul a trebuit întrerupt timp de 8 minute, iar echipele au fost nevoite să se retragă în vestiare. Un suporter bosniac a intrat, de asemenea, pe teren în timpul meciului, precizează FIFA.

Uitaţi ce au făcut suporterii bosniaci la un meci oficial disputat de naţionala lor în Norvegia!

Pe de altă parte, Federaţia poloneză a fost amendată cu 25.000 franci elveţieni după un meci cu Irlanda de Nord de pe 28 martie, din aceleaşi motive, în general, iar federaţia greacă a primit aceeaşi amendă, întrucât spectatorii au folosit lasere, precum şi banderole cu mesaje politice la meciul cu Israelul de pe 1 aprilie.

FIFA reaminteşte că în unanimitate Comisia pentru stadioane şi securitate a susţinut propunerea preşedintelui Joseph Blatter, "potrivit căreia lovitura de începere a meciurilor va trebui amânată în caz de probleme de securitate evidente. Comisarul meciului şi arbitrii nu vor da drumul la joc înainte de a se asigura securitatea pe stadioane şi în jurul lor, iar spectatorii vor fi la locurile lor".

Aceste măsuri vor fi aplicate în timpul meciurilor programate la viitoarea dată FIFA, pe 6 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite