FOTBAL: Dublă fractură provocată de un rupător. Urmăriţi reluarea (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul francez Jonathan Lacourt a picat victimă a unei intrări odioase a senegalezului Kader Mangane în minutul 25 al partidei dintre Rennes şi Valenciennes, încheiată cu scorul de 0-0, în urmă cu trei zile.

Lacourt, mijlocaş al formaţiei Valenciennes, a trecut prin nişte clipe teribil de dureroase. Unul dintre adversarii săi, Mangane, a avut o intervenţie total neinspirată care pur şi simplu i-a rupt în două tibia şi peroneul piciorului stâng. Reluarea demonstrează faptul că senegalezul rupător n-a avut niciun moment inteţia de a bloca balonul, ţinta lui fiind picioarele lui Lacourt, mai mult sau mai puţin cu gândul de a-şi nenoroci oponentul.

Prostia făcută de Mangene este foarte curioasă, în condiţiile în care cei doi sunt apropiaţi după ce sezonul trecut au fost colegi la echipa Lens. "Sunt şocat. Îl cunosc foarte bine pe Jonathan. Am oferit sincere scuze lui, familiei lui şi clubului", a spus după meci Mangane, care i-a făcut şi o vizită la spital victimei sale.

Colegii lui Jonathan Lacourt şi-au revenit cu greu din şocul apărut la vederea coechipierului care agoniza.

Cu siguranţă, arbitrul i-ar fi oferit senegalezului mai mult decât un cartonaş roşu dacă ar fi putut.

După radiografie, doctorii i-au spus fotbalistului că are peroneul rupt într-un singur loc şi tibia fracturată în mai multe puncte. Acesta va lipsi şase luni de pe gazon.

La o zi după operaţia care a decurs bine, Lacourt, aflat pe patul unui spital din Rennes, n-a vrut să-şi amintească de momentul nefericit. "E important să ma concentrez pe procesul de vindecare. Trebuie să am o atitudine pozitivă şi să uit ce s-a întâmplat. E un sentiment ciudat pe care-l încerc. Îmi simt piciorul şi degetele, dar nu am niciun pic de putere sau control asupra lui", a mărturisit Lacourt.

Jonathan a adăugat că nu-l învinovăţeşte sub nicio formă pe Kader Mangane. "Ar fi imposibil. E un prieten bun al meu. Ne-am înţeles foarte bine cât am fost colegi. Când a venit să mă vadă, era mai palid ca mine. nu-şi găsea cuvintele. Se scuza tot timpul", a mai spus mijlocaşul lui Valenciennes.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite