FOTBAL: "Curăţenia" din arbitraj continuă! Aurelian Bogaciu a fost reţinut 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce zilele trecute au fost arestaţi mai mulţi "cavaleri ai fluierului", acum a venit rândul altuia. Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost reţinut, miercuri, de DNA Piteşti, după câteva ore de audieri în scandalul de corupţie din arbitraj.

18.00 Cererea de arestare preventivă a arbitrul Aurelian Bogaciu, reţinut, miercuri, de DNA Piteşti, în scandalul de corupţie din arbitraj, s-ar putea judeca în cursul serii de miercuri, la Tribunalul Argeş, după cum a declarat avocatul său, transmite corespondentul NewsIn.

Avocatul lui Bogaciu, Florin Doran, a declarat că arestarea clientului său, acuzat că ar fi primit mită 5.000 de dolari la meciul Universitatea Craiova - FC Argeş, nu are la bază nici un fel de probe.

"Nu înţeleg de ce procurorii au luat această decizie. În urma confruntării cu Ianovschi nu a rezultat nimic. Ianovschi nu i-a adus nici o acuzaţie. A spus clar că nu i-a dat niciodată bani. Astăzi (nr. miercuri) după ora 18.00, este posibil să se judece propunerea de arestare preventivă. I se aduc acuze cum că ar fi primit 5.000 de dolari la meciul Universitatea Craiova-FC Argeş, meci terminat egal. Nu au nici un fel de probe" a declarat Florin Doran.

16.15 Arbitrul piteştean Mihăiţă Ianovschi, care este şi antrenor la juniorii de la FC Argeş, a fost audiat, miercuri, timp de aproape şase ore la DNA Piteşti în scandalul de corupţie din arbitraj, informează NewsIn.

La ieşirea din sediul DNA, Mihăiţă Ianovschi a spus doar "O zi bună", în timp ce tatăl său, Mihai Ianovschi , directorul Centrului de copii şi juniori FC Argeş, a afirmat: "E o mascaradă".

Ianovschi a ajuns la DNA la o oră după arbitrul Tiberiu Lajos şi nu a făcut nicio declaraţie.

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost confruntat, miercuri, la DNA Piteşti, cu arbitrul piteştean Mihăiţă Ianovschi, care este şi antrenor la juniorii lui FC Argeş, după cum a declarat avocatul celui din urmă.

La sediul DNA Piteşti a fost adus şi Gheorghe Constantin, posibil tot pentru confruntări. Fostul preşedinte al CCA a părăsit sediul DNA cu o jumătate de oră înainte de Mihăiţă Ianovschi, fiind dus înapoi în arestul IPJ Argeş.

În scandalul de corupţie în fotbal care a fost declanşat la Piteşti sunt arestaţi arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, vicepreşedintelui autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, fostul preşedintele al CCA Gheorghe Constantin, patronul FC Argeş Cornel Penescu, directorul hipermarketului piteştean PIC (aparţinând fraţilor Penescu, n.r.), Liviu Făcăleaţă, şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că Penescu a remis direct, în două tranşe, suma de 290.000 de lei lui Gheorghe Constantin, pentru ca acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, să delege arbitri agreaţi de patronul FC Argeş la meciurile disputate de Fotbal Club Argeş în sezonul 2008 – 2009 şi pentru a promova în Lotul A un arbitru protejat de acesta.

De asemenea, a mai rezultat că Penescu a remis, prin intermediul lui Liviu Ilie Făcăleaţă, suma de 4.000 euro lui Dan Cristian Libertatu, director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în ce priveşte competenţele pe care le avea Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş faţă de activitatea derulată de SC PIC S.A., societate comercială controlată de Penescu. Potrivit procurorilor, suma de bani a fost remisă şi pentru ca societatea să nu fie sancţionată contravenţional, iar reprezentanţii acesteia să obţină informaţii nepublice privind eventualele controale efectuate de reprezentanţi ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş.

Din aceeaşi Ordonanţă a mai rezultat că, în perioada octombrie – decembrie 2008, Cornel Penescu a remis suma totală de 54.000 de dolari mai multor arbitri din Liga I de fotbal pentru a beneficia de arbitraje favorabile în meciurile pe care le disputa Fotbal Club Argeş Piteşti şi, de asemenea, suma de 3.000 euro unui observator federal delegat la unul din meciurile disputate de Fotbal Club Argeş. Sumele de bani sus-menţionate au fost remise arbitrilor prin intermediul lui Făcăleaţă, se arată în comunicatul DNA.

Pe 13 aprilie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu, iar o zi mai târziu cei patru au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Argeş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite