FOTBAL: Craiovenii, cu banii în cont

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea atacă CFR Cluj cu buzunarele pline, astăzi cardurile jucătorilor şi atrenorilor fiind alimentate cu salariul pe ultima lună

Ieri după-amiază, la club se lucra de zor la ştatele de plată, care trebuia să fie gata până seara, pentru ca în această dimineaţă conturile fotbaliştilor să fie alimentate. Cu moralul bun după succesul de la Constanţa  şi cu buzunarele pline, Dorel Stoica şi compania speră să depăşească pe CFR Cluj, mai ales acum când ardelenii nu traversează cel mai bun moment.

O victorie în faţa echipei campioane ar da aripi oltenilor, care ar putea lua o opţiune serioasă la îndeplinirea obiectivului. Sigur, campionatul e lung, dar trei puncte luate unei formaţii cu care te afli în luptă directă contează enorm. O ambiţie în plus ar fi şi că Universitatea nu a mai învins pe CFR de aproape cinci ani, duminică putând fi o zi propice pentru a schimba tradiţia. Una care este deocamdată favorabilă clujenilor. 

Zece remize în 21 de întâlniri
Pentru că gruparea din Gruia a stat mai mult prin diviziile inferioare, Ştiinţa şi CFR nu s-au întâlnit de prea multe ori. 21 de partide s-au disputat între cele două echipe şi aproape toate au stat sub semnul echilibrului. Zece s-au încheiat la egalitate, şase cu victoria ardelenilor şi cinci cu cea a oltenilor, golaveraj 29-28 în favoarea alb-albaştrilor. Ultima izbândă a Universităţii s-a consemnat în septembrie 2004, 3-2 pe teren propriu, după ce clujenii au condus cu 2-0, sezon la capătul căruia Craiova avea să retrogradeze.

Din ultimele două dispute de pe „Ion Oblemenco“, CFR a ieşit învingătoare, 1-0 în campionatul 2006-2007 şi 3-1 în cel următor. Cea mai clară victorie a Ştiinţei datează din sezonul 1973-1974, când elevii lui Constantin Cernăianu se impuneau cu 5-0 în faţa clujenilor. Aceştia aveau să se revanşeze peste ani, în septembrie 2006 câştigând cu 5-1. În tur, cele două grupări au terminat la egalitate, 1-1, golul craiovenilor fiind reuşit de Rose.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite