FOTBAL: Autocarul echipei Zampara, implicat într-un accident cu 7 morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fotbalist şi un oficial al formaţiei nigeriene Zampara United au murit, vineri, într-un accident rutier. Autocarul clubului s-a lovit frontal cu un autoturism, nefericitul eveniment soldându-se cu decesul a altor cinci persoane şi rănirea a altor şase.

Federaţia de Fotbal din Nigeria a anunţat că unul dintre oficialii clubului, Ado Umar, a murit pe loc. Fotbalistul Abdullahi Sabiu şi-a pierdut viaţa la spital, în această dimineaţă.

Alţi patru jucători de la Zamfara, antrenorul şi şoferul autocarului au fost grav răniţi. Cei cinci ocupanţi ai autoturismului implicat în accident şi-au pierdut viaţa.

Echipa Zamfara se îndrepta spre oraşul Gombe, acolo unde urma să întâlnească pe Wikki Tourist, într-un joc de campionat. Meciul a fost amânat.

În ianuarie, o echipă dintr-o ligă inferioară, Jimeta United, a pierdut 17 jucători şi membri ai staff-ului tehnic într-un grav accident rutier petrecut în timp ce se îndreptau spre Abuja.

Costul prohibitiv al biletelor de avion în Nigeria obligă cluburile să efectueze călătoriile cu autocarul, de obicei în ziua în care are loc partida, pentru a reduce astfel cheltuielile cu transportul şi cazarea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite