FOTBAL: Arbitrajul în cinci va fi testat în prima ediţie a Ligii Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arbitrajul în cinci, cu doi arbitri-asistenţi suplimentari la fiecare meci, va fi testat în cadrul Ligii Europei, competiţia care va înlocui din sezonul viitor Cupa UEFA, a anunţat preşedintele FIFA, Joseph Blatter, în cadrul Comitetului Executiv de la Nassau (Bahamas).

"Am decis, împreună cu Michel Platini, ca UEFA să pună noua sa Europa League la dispoziţia acestui test, începând din faza grupelor şi nu din preliminarii, urmând ca sistemul să fie utilizat apoi până la finalul competiţiei", a declarat conducătorul FIFA în cursul unei conferinţe de presă.

"UEFA va prelua costurile acestei operaţiuni, însă sistemul va fi testat sub egida FIFA, deoarece federaţia internaţională este păstrătoarea legilor jocului", a adăugat Blatter.

International Board, garantul legilor jocului de fotbal, este o organizaţie subordonată FIFA care s-a declarat favorabilă, în luna februarie, "continuării experimentului" cu cinci arbitri, testat deja în cadrul turneelor de juniori (Under 19) organizate de UEFA în octombrie şi noiembrie 2008.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite