FIFA continuă testele privind tehnologia de asistenţă video pe linia porţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FIFA a invitat, marţi, firmele specializate să participe la o nouă serie de teste privind tehnologia de asistenţă video pe linia porţii în perioada septembrie 2011 - iunie 2012, informează AFP.

"În prima fază, din septembrie până în decembrie 2011, fiecare sistem va fi analizat în baza unor criterii de selecţie, atât în condiţii de lumină naturală, cât şi pe timp de noapte în condiţii de lumină artificială. Printre criteriile impuse se află indicarea automată a unui gol pe ceasul arbitrului atât prin vibraţii, cât şi prin semnal vizual", se arată în comunicatul FIFA.

Sistemele reţinute pentru faza a doua a testelor, programată în perioada martie - iunie 2012, vor fi supuse unor noi verificări, cu simulări de situaţii din timpul meciurilor, "în anumite condiţii meteorologice şi pe anumite tipuri de suprafeţe de joc".
Rezultatelor acestor ultime evaluări vor fi prezentate International Board (IFAB), organismul FIFA care se ocupă de regulile jocului, în iulie 2012.

"În 2012, cred că vom avea un sistem care ne va permite să spunem dacă a fost sau nu gol şi, atunci, el va fi folosit la Cupa Mondială din 2014", a declarat, pe 27 martie, preşedintele FIFA, Joseph Blatter.

Golul nevalidat al englezului Frank Lampard în meciul cu Germania, din optimile de finală ale Cupei Mondiale din 2010, a relansat dezbaterile referitoare la necesitatea introducerii probei video în arbitraj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite