FOTBAL: Trapattoni consideră că FIFA dezavantajează echipele mici la tragerile la sorţi a barajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Trapattoni consideră că FIFA dezavantajează echipele mici la tragerile la sorţi a barajului
FOTBAL: Trapattoni consideră că FIFA dezavantajează echipele mici la tragerile la sorţi a barajului

Selecţionerul echipei naţionale a Irlandei, Giovanni Trapattoni, a afirmat că nu este de acord cu faptul că FIFA vrea capi de serie la tragerea la sorţi a barajului pentru CM 2010, deoarece naţionalele puternice vor fi avantajate, informează ediţia online a The Guardian.

Echipe precum Franţa, Germania, Rusia sau Croaţia pot disputa meciurile de baraj, unde ar putea să fie capi de serie datorită locului mai bun ocupat în clasamentul FIFA. Irlanda, care ocupă locul secund în Grupa 8, poate întâlni un adversar mult mai bine cotat la baraj.

"Nouă nu ne va fi frică, indiferent de adversar. Putem să învingem o echipă puternică. Acum patru sau cinci ani, marile cluburi au vrut o competiţie pentru ele, dar era periculos şi au renunţat la idee. Au crezut că ar putea reprezenta moartea fotbalului. Acum suntem într-o situaţie similară şi acest lucru trebuie să se schimbe, pentru că fiecare ţară are dreptul la şansa ei. Această competiţie trebuie să fie una deschisă", a afirmat Trapattoni, care a adăugat că nu se aştepta ca FIFA să vrea să aleagă capi de serie la tragerea la sorţi.

Portarul Shay Given a criticat FIFA pentru faptul că nu a stabilit încă de la început modalitatea în care va avea loc tragerea la sorţi pentru baraj. "Este ridicol că acum au luat o decizie după ce au văzut că multe echipe mari se chinuie să se califice. Nu este corect faţă de naţionalele mici, este chiar dezgustător. Este o nebunie şi nu ştiu de ce echipele nu reacţionează", a spus  irlandezul.

"Tot timpul se schimbă regulile. Dacă se anunţa acest lucru de la început, nu mai era o problemă", a spus şi mijlocaşul Kevin Kilbane.

Irlanda va întâlni în ultimele două meciuri din Grupa 8 a preliminariilor naţionalele Italiei şi Muntenegrului. Echipa ocupă locul secund în grupă, cu 16 puncte, 4 mai puţin decât liderul Italia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite