Plavii, ameninţaţi de FIFA cu depunctarea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plavii, ameninţaţi de FIFA cu depunctarea!
Plavii, ameninţaţi de FIFA cu depunctarea!

Forul mondial a înştiinţat Federaţia de la Belgrad că naţionala va fi sancţionată în cazul în care suporterii vor crea probleme în meciul cu România. Dacă înving România, sârbii obţin şi mate­matic calificarea la Mondialul din 2010. Din acest motiv, meciul de sâmbătă, ora  21.30 (TVR 1), poate declanşa o fiesta a suporterilor.

Entuziasmul suporterilor belgrădeni poate crea probleme naţionalei. „Eventualele incidente la următoarele meciuri ar putea provoca sancţiuni drastice, luându-se în calcul chiar depunctarea în actualele preliminarii”, se arată într-un comunicat primit de federaţia de la Belgrad din partea FIFA. Atenţionarea vine în contextul în care sârbii sunt recidivişti, fiind amendaţi de forul mondial cu diverse sume pentru comportamentul fanilor atât la meciul cu Franţa din septembrie de pe teren propriu, cât şi în deplasările din Austria (la finalul anului trecut) şi România (la Constanţa, în primăvară).

Astfel, dacă mâine, pe „Maracana” belgrădeană, vecinii noştri îşi vor da din nou în petic, naţionala Serbiei riscă să-şi îngreuneze situaţia în grupă. O depunctare de patru puncte i-ar readuce chiar şi pe „tricolori” în ­cursa pentru primele două locuri în grupă, cu condiţia să luăm toate cele trei puncte de la Belgrad!

Ameninţarea FIFA nu pare a-i speria pe jucătorii lui Radomir Antici, care îşi văd de treabă în cantonamentul de la Kovilovo, situat în mijlocul unei păduri. Generaţia resuscitată de bătrânul Antici pare pregătită să obţină biletele pentru CM 2010. Interesant este că mulţi dintre jucătorii sârbi, printre care Ivanovici, Tosici, Rukavina şi Kolarov au avut rezultate la Europenele de tineret, unde Serbia a jucat finala în 2007.

Belgradul, oraşul plăcerilor

Belgradul seamănă mult cu Bucureştiul. Un oraş construit în comunism şi transformat în ultimii douăzeci de ani. Există totuşi o diferenţă. Capitala Serbiei mai păstrează urmele războiului încheiat în 1999, când trupele NATO au bombardat ultima dată oraşul. Aglomeraţia persistă în oraş, mai ales pe artera principală unde Mercedesurile stau bară la bară cu vechile Yugo, maşina naţională a sârbilor. Un capitol la care stă foarte bine Belgradul este viaţa de noapte.

Sârbilor le place distracţia, iar băutura şi femeile nu lipsesc din „meniul” petrecăreţilor. Tocmai de aceea în oraş se practică turismul de weekend, mulţi muntenegreni, bosniaci, sloveni şi chiar români sosind vinerea în oraş şi luând cu asalt aşa-numitele splavovi, cârciumioare aşezate pe malurile Dunării. Englezii de la „British Times“ au apreciat într-un studiu desfăşurat în toate capitalele europene că la Belgrad este cea mai bună viaţă de noapte de pe continent.

Nivelul de trai nu este însă foarte ridicat, un salariu mediu învârtindu-se în jurul la 350 de euro, în vreme ce salariul minim abia dacă sare de 100. 

Primul meci al României a fost cu Iugoslavia

Sârbii sunt adversarii noştri tradiţionali. De altfel, cartea de istorie a naţionalei noastre se deschide cu un meci contra Iugoslaviei. La 8 iunie 1922, „bunicii” lui Chivu şi Mutu au învins la Belgrad cu 2-1, prin golurile lui Guga şi Ronnay, câştigând Cupa Regelui Alexandru. De la acel meci ne-am mai bătut cu plavii de 40 de ori, 20 de victorii având ei, 16 noi şi 5 meciuri terminându-se la egalitate. Meciul de sâmbătă seară se va disputa cu casa închisă, fapt ce poate da o motivaţie în plus tricolorilor.

„Nu ne permitem să ne facem de râs. Sunt în joc palmaresul şi mândria echipei naţionale, dar şi a jucătorilor”, a declarat Ionuţ Lupescu, în vreme ce Răzvan Raţ a apreciat că „finala Cupei UEFA sau orice alt meci cu echipa de club, nu se poate compara cu o partidă a naţionalei tale”.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite