Chelsea, sub interdicţia FIFA de a mai semna cu noi jucători până-n 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chelsea, sub interdicţia FIFA de a mai semna cu noi jucători până-n 2011
Chelsea, sub interdicţia FIFA de a mai semna cu noi jucători până-n 2011

Clubul britanic de Premier League, Chelsea Londra, a primit interdicţie din partea corpului care coordonează fotbalul internaţional, FIFA, de a mai semna cu jucători noi până în 2011, după ce s-a descoperit că au convins un jucător să-şi încalce contractul şi să accepte un transfer de la Lens la clubul britanic în 2007, transmite CNN.

Sancţiunea primită de clubul londonez  vine după ce echipa franceză a făcut plângere către FIFA în legătură cu acţiunea clubului Chelsea, care a implicat transferul jucătorului Gael Kakuta,în vârstă de 18 ani.

Potrivit unei declaraţii de pe site-ul oficial al FIFA, Comisia de Disciplină a forului mondial a găsit jucătorul vinovat de încălcarea contractului semnat cu clubul francez şi a decis să îi sancţioneze pe cei de la Chelsea, considerând că englezii l-au determinat pe fotbalist să îşi rupă înţelegerea cu Lens.

După plângerea depusă de clubul Lens, care l-a pierdut pe Kakuta în anul 2007, jucătorul a fost obligat să le plătească francezilor daune în valoare de 780.000 de euro, iar Chelsea trebuie să achite penalităţi sportive în valoare de 130.000 de euro.

Kakuta, care a fost suspendat din toate competiţiile timp de 4 luni, a ajuns la Chelsea fără acordul francezilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite