FOTBAL: Lăzărescu: "CCA trebuia formată din foşti arbitri FIFA"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vicepreşedinte al CCA, Dan Lăzărecu, contestă actuala componenţă a comisiei şi susţine că atunci când el şi Aron Huzu au stabilit fosta organigramă au fost obligaţi să aducă doar foşti arbitri FIFA, lucru care nu s-a mai respectat acum.

Dan Lăzărescu spune că nu s-au mai respectat cerinţele conducerii FRF. "După ce am fost numiţi la CCA, a trebuit să numim şi restul membrilor din comisie. La un moment dat, eu şi Aron Huzu, preşedintele de atunci, am plecat de urgenţă până în Austria la un curs de intruire sub egida FIFA şi UEFA. Când ne-am întors am aflat că membrii CCA trebuie să fie foşti purtători de ecuson FIFA. Ne-am conformat, dar văd că acum nu s-a mai respectat acest lucru. De asemenea, în comisie trebuiau să fie două treimi centrali şi o treime asistenţi, iar din ce văd acum nici asta nu se respectă. Ce să zic? Nici nu mai am ce să comentez", a spus Lăzărescu pentru NewsIn.

Dintre cei 11 membrii ai noii Comisii Centrale a Arbitrilor doar 8 au fost purtători ai ecusonului FIFA, cei trei incriminaţi de Lăzărescu că nu corespund cerinţelor fiind Cornel Sorescu, Stan Prodan şi Costin Toma.

De asemenea, dintre cei 11 membri 6 au fost centrali şi 5 asistenţi, iar Lăzărescu susţine că acest lucru nu respectă proporţia amintită. Cu toate acestea, unii dintre foştii arbitri din CCA au fost de-a lungul carierei atât centrali, cât şi asistenţi, iar în acest caz proporţia ar fi corectă.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite