FIDELitatea lui Maradona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maradona îl invită  pe Fidel Castro  să arunce la „coş“
Maradona îl invită pe Fidel Castro să arunce la „coş“

La intervale regulate de timp, fostul mare fotbalist argentinian îi ridică osanale revoluţionarului cubanez Fidel Castro. Pentru Maradona, personaje gen Fidel Castro şi Hugo Chavez sunt exemple de urmat, în timp ce tot răul din lume e reprezentat de preşedinţii americani.

Între antrenamentele cu noua sa echipă pe care o antrenează, Al-Wasl din Emirate, Maradona are în continuare timp şi de politică. Nu în mod direct, ci prin declaraţii „colorate" care îi susţin orientarea ideologică extremistă de aripă stângă. Astfel, interviul acordat de argentinian revistei „La Garganta Poderosa" nu e altceva decât o odă închinată fostului lider cubanez Fidel Castro. „Trebuie să-i ridicăm un monument mare cât lumea.

Într-o perioadă în care planeta moare de foame, iar 14 milioane de africani nu au o pâine, mulţi îl înjură pe Fidel, dar uită că poporul cubanez mănâncă o farfurie de orez, nişte cartofi sau o pâine. Cuba e un exemplu de urmat, la ei toată lumea are de mâncare", sunt cuvintele unui Maradona care s-ar fi îndrăgostit cu siguranţă şi de politica lui Nicolae Ceauşescu.

Maradona a şocat inclusiv la nivel vizual, lăsându-se fotografiat purtând pe cap o bască „a la Che Guevara" şi cu ochii ieşiţi din orbite. De asemenea, a comandat un tort special, în culorile Cubei, cu cifra 85, reprezentând vârsta pe care Fidel Castro a împlinit-o la 13 august. De altfel, imaginile celor doi revoluţionari cubanezi sunt tatuate pe braţele fostului selecţioner al Argentinei. „Este singurul om pe care-l respect ca politician pentru că şi-a riscat viaţa încercând să-şi ajute ţara. Fidel este tatăl tutoror revoluţionarilor", a mai spus „El Pibe D'Oro" despre idolul său.

Diego şi-a tatuat chipul liderului de la Havana



„Chavez are cojones"

În acelaşi interviu, Maradona nu l-a uitat nici pe Hugo Chavez, preşedintele antiamerican al Venezuelei, care în prezent are mari probleme de sănătate, luptându-se cu un cancer. „Fie ca Dumnezeu să-l ţină în viaţă ca să se poată lupta în continuare împreună cu Fidel contra yankeilor. Chavez are două „cojones" (n.r. - testicule, în limba spaniolă) mari şi, de asemenea, are petrol, adică exact ceea ce caută americanii", a mai spus Maradona. Inevitabil, discursul său a alunecat către inamicul numărul unu, Statele Unite ale Americii. „N-am nimic cu poporul american, ci cu oficialii", a ţinut să precizeze argentinianul înainte de a-i ataca pe ultimii doi preşedinţi ai SUA.

Maradona, interzis în America

Prima ţintă: actualul şef de la Casa Albă: „Pe Obama l-aş întreba de ce nu-mi dă viză de intrare. Să nu uite că în ţara sa trăiesc o mulţime de japonezi care i-au iertat pe americani pentru bomba atomică. Eu, care m-am drogat în trecut, nu pot să intru". A urmat la rând George W. Bush. „Când stăteam în Cuba, aveam o fotografie a lui Clinton pe care am aşezat-o la toaletă. Într-o zi, când Fidel a venit la mine, i-am arătat-o. Atunci, el mi-a spus că cel care va veni după Clinton va fi mai rău. Şi aşa a fost!", a mai spus Diego Maradona, declarat „persona non-grata" în SUA după ce a fost descoperit dopat la Cupa Mondială din 1994.

"Cubanezii nu trăiesc în lux, n-au plasme şi televizoare color, dar au ce să mănânce. Este meritul lui Fidel."
Diego Maradona
fost fotbalist Argentina

S-a dezintoxicat în Cuba 

De unde această legătură puternică între Maradona şi Fidel Castro, fostul preşedinte cubanez, retras din funcţie în 2008? Totul a pornit în urmă cu 11 ani, în 2000, când argentinianul a început o serie de tratamente împotriva dependenţei de droguri, iar Centrul de sănătate mentală din Havana era locul său favorit. În acea perioadă, fostul mare fotbalist ajunsese la o greutate de peste 100 de kilograme, care i-a provocat hipertensiune arterială şi tahicardie.

Diego şi-a tatuat chipul liderului de la Havana
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite