FORMULA1: Briatore cere daune de un milion de euro de la FIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al echipei de Formula 1 Renault, Flavio Briatore, care a fost suspendat pe viaţă din competiţie, a cerut Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) daune în valoare de un milion de euro..

Briatore cere anularea suspendării sale şi daune de un milion de euro pentru că reputaţia sa a fost afectată de scandalul în care a fost implicat. Fostul şef al Renault a fost găsit vinovat că i-a cerut lui Nelson Piquet Jr. să provoace deliberat un accident pentru a-l avantaja pe fostul său coleg de echipă, Fernando Alonso.

Cazul lui Briatore se va judeca în Franţa, la 24 noiembrie. Sursa citată scrie că fostul director al Renault, Pat Symonds, cere şi el anularea suspendării de cinci ani.

Briatore a negat toate acuzaţiile care i s-au adus, iar FIA a deschis o anchetă după ce Piquet a dezvăluit, după ce a fost dat afară de la echipă, tot ceea ce s-a întâmplat la cursa din 2008, din Singapore. Omul de afaceri italian a susţinut că FIA nu a fost obiectivă în timpul investigaţiei şi a încălcat codul sportiv şi legile Franţei.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite