FC Sion depune plângere penală împotriva lui Platini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UEFA a respins, marţi, apelul înaintat de gruparea FC Sion, care contesta excluderea sa din grupele Ligii Europa, deoarece în play-off-ul competiţiei ar fi folosit mai mulţi jucători fără drept de joc.

Preşedintele clubului FC Sion, Christian Constantin, se declară pregătit să lupte pe toate planurile împotriva UEFA, care a respins apelul grupării sale privind excluderea din Liga Europa, informează "Le Matin". "Ce a făcut UEFA este negarea unui stat de drept şi a instituţiilor sale. Prin încălcarea unei decizii a tribunalului, responsabilii UEFA şi-au agravat situaţia", a declarat Christian Constantin, citat de cotidianul "Le Matin".

Sursa citată menţionează că gruparea elveţiană va depune o plângere penală ce îl vizează direct pe preşedintele UEFA, Michel Platini, şi va cere, de asemenea, despăgubiri pentru pagubele provocate, atât în termeni financiari, cât şi de imagine.

Le Matin scrie că, în primă instanţă, FC Sion va solicita despăgubiri de patru milioane de euro, dar că valoarea finală a acestora ar putea ajunge la zeci de milioane de euro

UEFA a respins, marţi, apelul înaintat de gruparea FC Sion, care contesta excluderea sa din grupele Ligii Europa, deoarece în play-off-ul competiţiei ar fi folosit mai mulţi jucători fără drept de joc. Tot marţi, FC Sion a anunţat, pe site-ul oficial, că un tribunal civil a ordonat UEFA să admită participarea formaţiei elveţiene în grupele Ligii Europa, după ce această echipă a fost sancţionată de forul european cu pierdere locului în Grupa I, în favoarea celor de la Celtic Glasgow.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite