FC Barcelona, cea mai bună campioană de iarnă din istoria Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola
Josep Guardiola

FC Barcelona a devenit, după victoria cu Malaga, cea mai bună campioană de iarnă din istoria campionatului spaniol, cu 52 de puncte, 19 de meciuri fără eşec şi 17 victorii, dar şi 28 de partide fără înfrângere în toate competiţiile.

FC Barcelona câştigă acest titlu onorific pentru a treia oară consecutiv, iar în primele două campionate din această serie a păstrat conducerea până la final.

De-a lungul istoriei, FC Barcelona a fost campioană de iarnă de 21 de ori, iar în 50 la sută din cazuri a fost şi câştigătoare a titlului.

Catalanii au depăşit trei recordui pentru prima parte a sezonului: 52 de puncte (mai mult ca în primul an al mandatului lui Guardiola); 28 de meciuri fără înfrângere (mai bine decât cele 27 din sezonul 73/74) şi 17 victorii (depăşind recordul Realului din sezonul 60/61 cu 16 victorii).

În ultimii 20 de ani, campioana de iarnă a câştigat titlul de 15 ori: FC Barcelona de opt ori, Real Madrid de patru ori, Atletico Madrid, Deportivo La Coruna şi Valencia câte o dată.

Artizanul acestui parcurs incredibil este Pep Guardiola. De altfel, acesta a condus Barcelona în 153 de meciuri, obţinând 112 victorii şi 28 de egaluri. A pierdut de numai 13 ori. "Guardiola va avea un loc în istoria Barcelonei, la fel ca Sacchi sau Cruyff. Eu au lăsat ceva în urma lor, au creat un sistem de joc care este diferit faţă de ceea ce se folosea până atunci", a spus Xavi Hernandez.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite