FC Timişoara şi FRF, zguduite de un nou scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TAS a dat dreptate fostei grupări FC Naţional în cazul jucătorilor Shroj şi Abiodun. Clubul FC Timişoara, dar şi Federaţia Română de Fotbal au o nouă problemă legată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Gruparea patronată de Marian Iancu este bună de plată în cazul jucătorilor Abiodun Agunbiade şi John Shroj.

În 2006, fotbaliştii amintiţi au plecat de la FC Naţional la Poli Timişoara, pretinzând că sunt liberi de contract, fapt contestat de preşedintele de atunci al „bancarilor” Constantin Iacov.

După judecarea cazului la comisiile federale, inclusiv la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) din cadrul FRF, li s-a dat dreptate bancarilor, iar fotbaliştii erau nevoiţi să se întoarcă la FC Naţional.

În februarie 2007, aceeaşi CAF, a cărei componenţă a fost schimbată, a revenit asupra propriei decizii, deşi era definitivă, irevocabilă şi executorie, şi a hotărât că cei doi sunt liberi de contract. În tot acest timp, Shroj şi Abiodun nu au avut drept de joc.

Vor despăgubiri de 3 milioane de euro

Fosta conducere nu a stat cu mâinile în sân şi a continuat procesul la TAS. Din surse demne de încredere, am aflat că forul elveţian a dat dreptate fostului FC Naţional.

Actualul Progresul intenţionează să ceară despăgubiri în valoare de trei milioane de euro Federaţiei Române de Fotbal, clubului FC Timişoara şi celor doi jucători, Shroj şi Abiodun. Dacă nigerianul Abiodun face parte în continuare din lotul bănăţenilor, Shroj s-a întors în ţara sa natală Australia, unde joacă la echipa Perth Glory FC.

Astăzi, reprezentanţii clubului Progresul se vor întâlni cu avocaţii de la FRF pentru a vedea cum se va rezolva situaţia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite