Dublă Temwanjera în FC Vaslui-Omonia Nicosia 2-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dublă Temwanjera în FC Vaslui-Omonia Nicosia 2-0
Dublă Temwanjera în FC Vaslui-Omonia Nicosia 2-0

FC Vaslui a învins Omonia Nicosia cu scorul de 2-0, dublă Temwanjera în minutele 17 şi 54  şi are prima şansă pentru a se califica în playoff-ul Europa League, ultima fază înainte de cea a grupelor. A fost prima victorie din carieră în Cupele Europene pentru Cristi Dulca, tehnicianul vasluienilor.

Mai citeşte şi:

Antrenorul Omoniei e încrezător că echipa sa poate obţine un rezultat bun la Vaslui
FOTBAL: Partida FC Vaslui-Gaz Metan Mediaş, reprogramată pentru 12 august
FOTBAL: FC Vaslui va primi un milion de euro de la New Holland

La finalul partidei acesta era răguşit dar fericit pentru rezultatul obţinut, însă a ţinut să avertizeze că în retur jucătorii nu trebuie să se bazeze pe acest avantaj.

"Vom avea un retur de foc. Este o echipă periculoasă. Dar ma profitat de greşelile lor şi am marcat de două ori. Este un scor liniştitor , dar trebuie să ne pregătim cu maximă seriozitate. Am speculat greşelile lor şi asta a contat. Ţinând cont de faptul că am jucat acasă mi-al fi dorit mai multă posesie şi cred că nu trebuia să facem atâtea faulturilor. Noi am avut ocazii mai mari ca ei şi nu cred că putem fi consideraţi o echipă norocoasă pentru că nu am primit gol, ne-am apărat bine. La Nicosia totul va pleca însă de la 0-0" a declarat Cristi Dulca imediat după meci pentru TVR 2

Iată filmul meciului:

Fluier final. FC Vaslui - Omonia Nicosia 2-0 şi moldovenii au făcut un pas mare către playoff-ul Europa League, ultimul obstacol înaintea grupelor acestei noi competiţii care a luat locul foste Cupa UEFA.

Min 90 Burdujan a plecat pe un atac rapid de unul singur, a avut culoar şi a şutat de la 25 de metri peste poartă.

Min 89 Trei minute de prelungire acordate de către arbitru. Wesley s-a jucat cu o minge în atac şi Zurawski le-a dat emoţii fanilor vasluieni declanşând contraatacul, însă jucătorii echipei gazdă s-au repliat bine.

Min 80 Încă 10 minute din această partidă. Vasluiul încearcă să conserve acest rezultat care îi transformă în favoriţi cerţi la calificarea în playoff-ul Europa Leauge, ultima fază înaintea grupelor.

Min 74 Temwanjera, autorul ambelor goluri vasluiene este înlocuit cu Nemanja Jovanovici.

Min 72 Aguiar a fost nepermis de liber la marginea careului mic şi a plasat o lovitură de cap la doar câţiva centimetri de stâlpul din stânga a porţii apărate de Kuciak. Vasluiul este sub presiune în aceste momente.

Min 69 Schimbare la Vaslui, a ieşit Ljiubinkovici şi a intrat Pavlovici. Ciprioţii au efectuat şi ei o schimbare în minutul 67, a ieşit Christofi şi a intrat Efrem.

Min 68 Zurawski expediază o bombă din lateral dreapta, 14-15 metri, pe lângă poartă.  

Min 66 Greşeală uriaşă a apărării cipriote, Wesley profită de o bâlbâială a apărătorilor de la Omonia şi rămâne singur cu Kotsolis, dar portarul echipei oaspete blochează miraculos, forţându-l pe brazilian să tragă peste transfersală.

Min 54 GOOOOL Vaslui!!! Temwanjera e din nou omul potrivit la locul potrivit. Vasluienii au judecat bine o fază dificilă. Apărarea adversă a ieşit la ofsaid, mingea se îndrepta spre Temwanjera, care la acel moment era afară din joc, dar atacantul vasluian nu a atins mingea, aceasta a fost urmărită de Wesley, care a şutat, portarul Kotsolis a respins în faţă, iat Temwanjera a fost din nou plasat excelent şi a şutat de la marginea careului mare în poarta goală.  

Min 53 Burdujan îi pasează lui Temwanjera la marginea careului, dar atacantul din Zimbabwe nu are nicio şansă în faţa apărării aglomerate din careul cipriot. Vasluienii forţează, rămân în presing, sunt agresivi

Min 51 Kuciak intervine din nou excelent, reţinând mingea dintr-o aglomerare de jucători în careul vasluian. 

Min 46: S-a reluat partida. Nicio modificare la pauză în cele două formaţii

PAUZĂ: FC Vaslui - Omonia Nicosia 1-0, gol Temwanjera în minutul 17

Min 43 Acelaşi Ghencev a apărut imediat şi în atac şi a şutat de la aproximativ 30 de metri, puţin peste poartă.

Min 34 Aloneftis a încercat să-l surprindă cu o boltă de la mare distanţă pe portarul vasluian Kuciak, dar şutul a trecut peste poartă. Cu un minut mai devreme  Temwanjera ratase o bună ocazie, un şut din întoarcere din interiorul careului, respins de apărarea Omoniei

Min 26 Vasluiul a făcut din nou pasul înapoi şi ciprioţii au avut două ocazii de la marcarea golului, ambele rezolvate însă de apărarea moldovenilor

Min 23 Gerlem a şutat de la colţul careului în diagonală, la colţul lung al porţii cipriote, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Min 17 GOOOL Vaslui!!!! Ghencev şutează de la marginea careului, mingea loveşte ambele bare şi revine undeva la 11 metri, de unde TEMWANJERA o catapultează în poartă. O acţiunea care a plecat de la Bălace de pe partea stângă. Ce şut a prins Ghencev, plasat, însă bulgarul a avut ghinion, mingea scurgându-se pe linia porţii de la o bară la alta. Norocul vasluienilor s-a numit Temwanjera, excelent plasat în centrul careului.

Min 15: Din nou un atac periculos al oaspeţilor, Christofi ratând o lovitură cu capul după o centrare venită din stânga

Min 10: Oaspeţii domină debutul de meci şi îi ţin pe vasluieni în propria jumătate

Min 8: Slogar trimite puţin pe lângă poartă, cu capul, o centrare venită de pe partea stângă în direcţia de atac a ciprioţilor. A fost cea mai mare ocazie a meciului de până acum. Apărarea Vasluiului a fost surprinsă la această fază.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite