FC Argeş pică în B, Gaz Metan se salvează!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piteştenii vor fi pedepsiţi în urma scandalului „Mită pentru arbitri“ în care e implicat patronul Penescu. FC Argeş e aproape de a lua drumul ligii secunde. Motivul? Acuzele aduse lui Cornel Penescu că ar fi dat mită lui Gheorghe Constantin, fostul preşedinte al CCA.

Surse din cadrul LPF dau ca sigură retogradarea grupării piteştene. “FC Argeş va fi retrogradată în proporţie de 99,99 la sută pentru scandalul în care este implicat patronul, dar şi mai mulţi arbitri.

A fost o propunere, la un moment dat, să înceapă campionatul cu FC Argeş în Liga I şi să luăm o decizie după ce instanţa va da un verdict final în acest caz, însă dacă sentinţa se dă peste două luni ce facem? Retrogradăm atunci FC Argeş şi aducem Gazul din Liga a II-a? În plus, conform regulamentului, oferirea de stimulente se sancţionează”, a spus sursa citată de “Mediafax”.

Noua Comisie de Disciplină a LPF, care a fost constituită ieri, va prelua dosarul de la FRF şi îl va judeca în prima şedinţă, care va avea loc săptămâna viitoare. “Până la 24 iunie, membrii comisiei trebuie să se pună la punct cu toate datele, iar de joia sau vinerea viitoare o să înceapă şedinţele. Ei aşteaptă materialul de la DNA pentru a putea judeca pe baza lui, pentru că o anchetă din partea LPF nu poate fi făcută”, a declarat, pentru “Adevărul”, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

DNA a încheiat urmărirea penală şi până cel mai târziu săptămâna viitoare îi va trimite pe toţi cei implicaţi în judecată.

În cazul în care FC Argeş va fi retrogradată în Liga a II-a, locul său în primul eşalon va fi luat de Gaz Metan Mediaş, cea mai bine clasată din echipele care au terminat pe un loc retrogradabil sezonul 2008-2009.

Comisia de Disciplină care va judeca acest caz

membru comisie / funcţie

Doru Ion Neagu – preşedinte
Adrian Neguţ – vicepreşedinte
Florin Gâtejan – membru
Ion Sburlea – membru
Constantin Coblişan – membru
Alina Ştefănescu - secretară

Ce spune Regulamentul

„Jucătorii şi oficialii cluburilor, precum şi alte persoane a căror apartenenţă la un club este de notorietate care oferă, promite sau acordă un avantaj nejustificat unui arbitru, jucător sau oficial în scopul de a-l determina să încalce regulamentele vor fi sancţionaţi: a) cu o penalitate de 100.000 – 300.000 lei; b) cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal şi cu interzicerea accesului pe orice stadion pentru doi ani; c) retrogradarea echipei în categoria imediat inferioară”

Arbitrii nu vor mai fi delegaţi

Mircea Sandu a anunţat pedepse drastice împotriva celor implicaţi în scandal. “Împotriva arbitrilor care au fost citaţi şi chiar reţinuţi în acest scandal vor fi luate măsuri dure, mergându-se până acolo încât să nu mai fie deloc delegaţi”, a spus “Naşul”.

Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Aurelian Bogaciu au fost arestaţi, iar alţii precum Tiberiu Lajos, Lucian Dan, Laurenţiu Danşa, Dan Roşu şi Marius Martiş au dat declaraţii la DNA. De asemenea, fostul vicepreşedinte CCA şi observator Marcel Lică a fost arestat.

Andrei Penescu  (fiul patronului de la FC Argeş) : „Nişte vagabonzi“

Andrei Penescu (18 ani) se va ocupa de destinele clubului până când tatăl său va fi eliberat din arest.

„Adevărul“: Cum ai primit zvonul retrogradării?

Andrei Penescu: Haideţi, domnule, să fim serioşi. E o tâmpenie, nu se poate întâmpla aşa ceva. Înseamnă că nu sunt sănătoşi la cap, dacă vor face asta!

Ar fi normală o asemenea decizie, acum, după finalul sezonului?

Repet, nu are cum să se întâmple aşa ceva. Ar fi un mare abuz să se ia o asemenea decizie, înainte ca instanţa să decidă dacă tatăl meu este sau nu vinovat. Până în acest moment nu există nicio hotărâre definitivă, iar eu sunt sigur că tata este nevinovat.

Cei de la Gaz Metan speră să ia locul Argeşului...

Sunt nişte vagabonzi. Noi am jucat corect până în ultima etapă, când am bătut Dinamo cu 5-2, tata a cheltuit o grămadă de bani cu echipa, iar acum s-au trezit cei de la Mediaş să viseze la locul nostru.

Turcu a spus că e interesat să cumpere clubul...

Asta este cea mai mare tâmpenie pe care am auzit-o. Cine e el, ce a realizat la Dinamo? Nu e sănătos... Niciodată în viaţa lui nu va cumpăra clubul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite