Mai întâi FC Köln, apoi echipa naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai întâi FC Köln, apoi echipa naţională!
Mai întâi FC Köln, apoi echipa naţională!

Dorinel Munteanu a mărturisit că ar prefera să antreneze formaţia germană. Noul antrenor al Oţelului, Dorinel Munteanu, a rămas legat pentru totdeauna de nemţii de la FC Köln, care l-au transferat în vara anului 1995 de la Cercle Bruges.

„Am jucat ulterior şi la Wolfsburg, cinci ani, între 1999 şi 2004, şi am avut rezultate mai bune. La Köln a fost însă primul meu contact cu Germania. Aici am acumulat foarte multe lucruri noi, am realizat ce înseamnă fotbalul german şi am întâlnit oameni profesionişti, cu o altfel de mentalitate. Datorită acestui fapt, FC Köln va rămâne pentru totdeauna în sufletul meu”, a mărturisit noul antrenor principal al Oţelului Galaţi.

El nu s-a rupt definitiv de cel mai mare oraş din vestul Germaniei nici măcar după întoarcerea în România.

Soţia Simona şi fiica Bianca au rămas şi trăiesc şi astăzi la Köln: „Se simt bine bine acolo. Fiica mea are acum 18 ani, a trecut în clasa a XIII-a, ultima de gimnaziu, şi nu are niciun gând să se stabilească în România”. În aceste condiţii, cel mai mare obiectiv al lui Dorinel nu este deloc greu de ghicit.

„Dacă aş avea de ales între a fi antrenorul lui FC Köln şi selecţionerul echipei naţionale aş alege prima varianta”, a precizat fostul component al Generaţiei de Aur.

Vrea să ducă Oţelul în Germania

Întrucât e de puţin timp antrenorul Oţelului, „Neamţul“ nu a avut posibilitatea să stabilească cel mai bun program de jocuri amicale pentru elevii lui.

„Sunt de puţin timp la echipă. De abia m-am acomodat şi am apucat să iau contact cu jucătorii, de care sunt foarte mulţumit până în acest moment. În viitorul apropiat îmi doresc un amical între Oţelul şi FC Köln, că tot au cele două echipe culorile alb şi roşu pe echipament”, a dezvăluit Munteanu, care încheie astăzi cantonamentul gălăţenilor de la Poiana Braşov.

Dorinel consideră că a trecut prin multe moment dificile ca antrenor, după ce a fost dat afară de la FC Vaslui, FC Argeş şi Steaua.

„Mi-au stricat imaginea pe plan internaţional“

„Am primit lovituri grele, dar nu m-am gândit niciun moment să renunţ la cariera de antrenor. Cel mai mult mă doare că scandalurile în care am fost implicat nu au rămas fără ecou. Înainte mă sunau impresari şi cunoscuţi din Germania şi din alte ţări, mă felicitau pentru un rezultat sau pur şi simplu îmi transmiteau anumite mesaje. Azi nu prea mă mai sună nimeni să-mi vorbească de fotbal”, afirmă „Munti”­ cu amărăciune.

El spune că imaginea sa a avut mult de suferit pe plan internaţional. „Vreau şi sunt sigur că instanţele judecătoreşti vor face dreptate şi se va dovedi că am fost un antrenor curat. Cei care au făcut declaraţii fără acoperire trebuie să plătească!”, a conchis „Neamţul“.

În prezent, el se află în proces cu Adrian Porumboiu şi Cornel Penescu şi solicită daune de 510.000 de lei pentru acuzaţiile care i-au fost aduse de cei doi.

Şi-a trezit jucătorii la 6 dimineaţa

Instalarea lui Dorinel Munteanu la Oţelulul Galaţi a adus unele schimbări în programul de pregătire a echipei. Una dintre noutăţi este reprezentată de faptul că în cantonamente fotbaliştii fac trei antrenamente zilnice. În timpul stagiului de la Poiana Braşov, jucătorii Oţelului s-au trezit în fiecare zi la ora 6.30, întrucât jumătate de ceas mai târziu erau scoşi la o alergare prin pădure.

„Am preluat această metodă din Germania şi am aplicat-o peste tot, pentru că a dat roade”, a explicat „Neamţul”. După întoarcerea în camere şi servirea micului dejun, la ora 11.00, gălăţenii făceau un antrenament bazat pe exerciţii fizice, iar cea de-a treia şedinţă a zilei era programată de la ora 18.30, ea având un caracter tehnico-tactic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite