FC Vaslui s-a calificat în turul 4 al Ligii Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Vaslui s-a calificat, marţi, în play-off-ul Ligii Europa, după ce a încheiat la egalitate, scor 1-1, în deplasare, returul cu Omonia Nicosia, în urma unui meci pe care vasluienii l-au jucat în ultimele minute fără portarul Kuciak, eliminat de pe teren.

2000 de muncitori romani in Cipru vor sutine Vasluiul cu Omonia

OMONIA NICOSIA-FC VASLUI 1-1 (Zurawski 82-pen / Wesley 60)

Omonia Nicosia: Kotsolis - Davidson, Alabi, Wenzel, Charalambous - Patsatzoglou (Zlogar 80), Grammozis (Kyriakos 59) - Zurawski, Aguiar, Aloneftis (Efrem 62) - Konstantinou. Antrenor: Takis Lemonis

FC Vaslui: Kuciak - Buhuş, Cânu, Zubar, Bălace - Burdujan, Pavlovic, Genchev, Gerlem (Gângioveanu 66) - Wesley (Zmeu 87), Temwanjera (N. Jovanovic 74). Antrenor: Cristian Dulca

Cartonaşe galbene: Grammozis 14, Konstantinou 90+4/Buhuş 2, Gerlem 33, Pavlovic 82

Cartonaşe roşii: Charalambous 90+5 / Kuciak 88

Arbitri: Paolo Tagliavento - Massimiliano Grilli, Espedito Marco Musolino

Stadion: GSP; Spectatori: 15.000

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 60: Wesley a înscris dintr-o lovitură liberă executată spectaculos, de pe partea dreaptă, la colţul scurt.

1-1, min. 82: Zurawski a egalat dintr-un penalty dictat de arbitrul italian după ce portarul Kuciak s-a bâlbâit la un balon şi apoi l-a faultat pe Konstantinou.

În minutul 86, cipioţii au marcat după executarea unui corner, însă portarul Kuciak fusese lovit şi se afla la pământ, iar golul a fost anulat.

Portarul Kuciak a fost eliminat în minutul 88. El a primit direct cartonaşu roşu după ce a aruncat furios înapoi în tribună un obiect cu care aruncaseră spre poarta sa fanii ciprioţi. Cum tehnicianul Dulca efectuase toate cele 3 schimbări, locul lui Kuciak în poartă a fost preluat de bulgarul Genchev.

Câteva minute mai târziu a fost eliminat şi Charalambous, în urma unui fault.

Meciul a fost prelungit cu nu mai puţin de 6 minute.

Jucătorii s-au confruntat cu o temperatură caniculară la Nicosia, unde la ora meciului au fost 39 de grade Celsius, după ce în timpul zilei fuseseră 45-46 de grade la umbră.

Pentru români, un bilet la acest meci a costat 25 de euro, în timp ce pentru suporterii Omoniei preţul tichetului a fost de 5 euro. Pe finalul primei reprize, în sectorul rezervat suporterilor vasluieni au apărut două persoane cu steaguri galben-verzi, care au rezistat doar câteva minute, pentru că forţele de ordine i-au evacuat de la peluză. Totuşi, fotbaliştii lui Cristian Dulca au fost încurajaţi de 40 de suporteri veniţi de la Vaslui, care au arborat un steag tricolor la tribuna VIP.

În tur, vasluienii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 2-0.

Echipa patronată de Adrian Porumboiu se află la al doilea sezon european consecutiv, anul trecut FC Vaslui fiind eliminată din Cupa UEFA de cehii de la Slavia Praga.

În ultimul tur al Ligii Europei înainte de grupe şi poate întâlni formaţii de talia lui AS ROMA, Lazio, Valenica, Werder Bremen sau Ajax.

Pe lângă FC Vaslui, alte trei echipe româneşti sunt foarte aproape de a accede în grupele Europa League. Steaua are o misiune uşoară la Motherwell, după victoria din tur (3-0) şi poate aştepta adversarul din ultimul tur. Dinamo şi CFR Cluj, care sunt deja calificate, se află într-o formă foarte bună în acest moment.

Filmul meciului

min 96: S-a terminat. Vaslui se califică min 90+3 Căpitanul Omoniei, Charalambous, primeşte şi el cartonaşul roşu după o intrare urâtă la Burdujan 

min 90: 6 minute de prelungire anunţate de arbitrul de rezervă

Locul lui Kuciak în poartă a fost luat de Ghencev 

min 88: Kuciak primeşte cartonaşul roşu pentru că a ripostat, după ce suporterii ciprioţi, din spatele porţii, au aruncat cu obiecte asupra sa.

min 84: Zurawski aduce egalarea din penalty. Ciprioţii iau cu asalt poarta lui Kuciak

min 83: Penalty pentru Omonia

min 66: Gîngioveanu intră în locul lui Gerlem 

* Chiar dacă nu prea s-a văzut în această seară, cel mai scump fotbalist al vasluienilor, Wesley, este din nou decisiv pentru echipa sa. El a adus calificarea în Europa League, tot el este cel care îi trimite în plaz-off-ul Ligii Europei 

 

image

min 60: GOOOOOOOOOOOOL FC VASLUI: Wesley marchează din lovitură liberă

min 28: Cânu are o intervenţie de zile mari din alunecare şi îl opreşte pe Konstantinou în drumul spre poarta lui Kuciak 

min 25: Burdujan recuperează o minge la mijlocul terenului şi îl angajează pe Wesley. Brazilianul este deposedat

min 20: În ciuda atmosferei incendiare din tribune, fotbaliştii noştri nu se pierd cu firea şi îşi îndeplinesc foarte bine sarcinile cerute de antrenorul Dulca.

min 5: Gazdele au o ocazie importantă prin Zurawski însă şutul acestuia din voleu, trece puţin peste poarta moldovenilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite