FOTBAL: FC Timişoara - VfB Stuttgart, în play-off-ul Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: FC Timişoara - VfB Stuttgart, în play-off-ul Ligii Campionilor
FOTBAL: FC Timişoara - VfB Stuttgart, în play-off-ul Ligii Campionilor

Echipa timişoreană va disputa prima manşă a play-off-ului Champions League, în data de 18/19 august, pe teren propriu, returul fiind programat la 25/26 august, la Stuttgart. Amănunte pe www.adevarul.ro

VfB Stuttgart a încheiat sezonul precedent din Germania pe poziţia a treia, luptându-se până în ultima etapă pentru titlul de campioană. Clubul german este fondat în 1893. Sunt porecliţi şvabii sau roş-albii.

În palmaresul nemţilor se regăsesc cinci titluri de campioni şi trei Cupe ale Germaniei. Pe plan european, Stuttgart a ajuns de două ori într-o finală, în 1989 în Cupa UEFA, iar în 1998 în Cupa Cupelor. Pe plan european, Stuttgart a ajuns de două ori într-o finală, în 1989 în Cupa UEFA, iar în 1998 în Cupa Cupelor.

image

Cel mai valoros jucător al echipei germane este mijlocaşul de 22 de ani Samir Khedira, cotat la 11 milioane de euro. Următorul este Serdar Tasci (foto, în roşu) evaluat la 10 milioane de euro. Ambii jucători de origine germană sunt un produs 100 la sută al clubului.

VfB Stuttgart îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe Mercedes-Benz Arena, a cărei capacitate este de 55.896 de locuri. Stadionul a găzduit, de-a lungul timpului, partide la Cupa Mondială la fotbal din 1974, şase meciuri la ediţia din 2006 a CM, precum şi Campionatele Mondiale de atletism din 1993.

Cealaltă echipă românească din Liga Campionilor, Unirea Urziceni, va juca direct în grupe competiţiei.

Echipa atacantului român Adrian Mutu, AC Fiorentina, va juca în play-off-ul Ligii Campionilor împotriva portughezilor de la Sporting Lisabona, conforma tragerii la sorţi care a avut loc, vineri, la Nyon (Elveţia), informează site-ul oficial al UEFA.

Programul partidelor din play-off-ul Ligii Campionilor:

Şeriff Tiraspol (Moldova) - Olympiakos Pireu (Grecia)
Red Bull Salzburg (Austria) - Macabbi Haifa (Israel)
Ventspils (Letonia) - FC Zurich (Elveţia)
FC Copenhaga (Danemarca) - Apoel Nicossia (Cipru)
Levski Sofia (Bulgaria) - Debrecen (Ungaria)
Olympique Lyon (Franţa) - Anderlecht (Belgia)
Celtic Glasgow (Scoţia) - Arsenal Londra (Anglia)
FC TIMIŞOARA (România) - VfB Stuttgart (Germania)
Sporting Lisabona (Portugalia) - Fiorentina (Italia)
Panathinaikos Atena (Grecia) - Atletico Madrid (Spania).

Prima manşă a play-off-ul Ligii Campionilor va avea loc pe 18/19 august, în timp ce jocul retur se va disputa la 25/26 august.

Iată, mai jos, componenţa echipei din Stuttgart:

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite